Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!

Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR ÚJ FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek
Hallgassa a Hírháttér Rádiót! Klikk a hangszóróra!
HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA - A világot irányító elmeuralmi Echelon-Rendszer világszintű leleplezésén keresztül a Világrendszer "összeomlását" és újraformálását közvetlenül előidéző médium.       *** hirhatter.com ***

Diplomáciai úton a Hírháttér irányában deklarált: Ebergényi Németh Magda (emberjogvédő, költő), Fenyvesi Miklós (főszerkesztő, költő), Fenyvesi Theresa (író, tanár, Echelon-tanú), Figler Csaba (költő, újságíró), Jövőnk.info, Bokor Imre (ezredes professzor), Karancsi Tibor (olajrendőr, túlélő), a Magyar Családok Országos Szövetsége és Urbán Szabó József (elnök), Magyar Ifjúságért Mozgalom és Vass Szabolcs (ügyvivő), Kozenkay Jenő (kémelhárító), Kőrösi Imre (OGY-i képviselő, tényfeltáró), Lakatos Pál (újságíró, tényfeltáró), Magyar Néppárt és Sebők István (elnök), Magyar Sors Online és Varga Szibilla, Malomfalvi Szász Ágnes (biokémikus, svéd országgyűlési képviselő), MNÁSZ és Kőműves Géza (elnök), Mónus Áron (matematikus, író, tényfeltáró), Munkáspárt, Nagy Attila (orvos, közíró), Roma Jogvédő Újságírók, Vanilia, Athenagorasz (terjesztő), Czike László (közgazdász, publicista), http://www.valosag.net, EFE Alapítvány, Szabadi Béla (minisztériumi államtitkár, közgazdász), Szász Lóránt (tudós, költő), Szemenyei-Kiss Tamás (újságíró), Szeszák Gyula (főügyész, olajügyész, túlélő), Terra Incognita és Audie Rácz Era (főszerkesztő), Torgyán József (miniszter), Tóth Tamás (Magyarok Szövetsége), Választópolgárok Szövetsége, Wennesz István (tengizi túlélő), Zsigai Klára (költő, aktivista) és sokan mások... Az állami bűnszervezeti koncepciós perek és bírósági perek Magyarországon legfőképpen az MSZP, a Fidesz és a Hit Gyülekezete vezetése részéről karakterizálódtak. Ezek egy közös vonatkozása meghatározó: Izrael és a MOSSAD!!!

   

Yoko Ono: December 8-a legyen a megbocsájtás napja

 

2009-10-25.
Figler Csaba (költő, újságíró)

A MEGBOCSÁJTÁS NAPJA!John Lennon és özvegye, Yoko Ono

Lapozgatom a netes újságokat! És egy érdekes cikken akad meg a szemem!  Yoco Ono azt javasolta, hogy december nyolcadika ezután legyen a megbocsájtás napja! 

MGBOCSÁJTÁS NAPJA! Humm, jól hangzik! Mert olyan már van hogy a Minden Szentek Napja, Halottak Napja, a Szeretet Ünnepén, gondolom, hogy a Szeretet napja, meg az ENSZ egy rakás napot nyilvánított kiemelendőnek, úgynevezett világnapnak, íme a hazai emléknapokkal egyetemben:
 

Világnapok, emléknapok 
 

JANUÁR 
1. A béke világnapja 
6. Vízkereszt vagy Háromkirályok napja 
6. A farsang kezdete 
22. A magyar kultúra napja -- Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását.  
26. Nemzetközi vámnap -- a brüsszeli székhelyű Vám Együttműködési Tanács megalakulásának napját 1983 óta ünneplik a világban.  
31. A béke napja.

FEBRUÁR 
2. A vizes élőhelyek világnapja. 
3. Szent Balázs napja. Az örmény származású katolikus püspök, vértanú ünnepe. A torokfájásban szenvedők és a birkanyírók védőszentje. 
6. A magyar rádiótechnikai fegyvernem napja. Először 1994-ben tartották meg ezt a napot, arra a rádiótechnikai bravúrra emlékezve, hogy Bay Zoltán és kutatócsoportja 1947. február 6-án saját fejlesztésű radarral, a világon akkor egyedülálló eljárással mérte meg a Föld--Hold távolságot.  
11. A betegek világnapja. 1993-tól II. János Pál kezdeményezésére ünneplik. Célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, illetve segítse elő a szenvedés megértését.” 
14. A szerelmesek napja. Szent Bálint (Valentin), a szerelmesek védőszentjének ünnepe. 
14. Az epilepsziával élők napja. Valentin az epilepsziások védőszentje, a WHO kezdeményezésére tartják. 
22. Bűncselekmény áldozatainak napja. 1990. február 22-én tette közzé az Európai Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, és ez a nap azóta a kontinens számos országában az áldozatok napja. 
28. Kalevala napja. A finn nép ünnepe. 
Február utolsó vasárnapja Az idegenvezetők napja.

John Lennon és özvegye, Yoko Ono: War Is Over If You Want ItMÁRCIUS 
1. A polgári védelem napja. 
1. A nukleáris fegyverek elleni harc nemzetközi napja. 
3. A békéért küzdő írók világnapja. 1984 júniusában a Nemzetközi Pen-Club hirdette meg. 
8. Nemzetközi nőnap. A nemzetközi szocialista nőmozgalom II. konferenciáján, 1910 augusztusában Koppenhágában határozták el, hogy megemlékeznek arról a 40 ezer textil- és konfekcióipari munkásnőről, akik 1857. március 8-án béregyenlőségért és munkaidő-csökkentésért sztrájkoltak.  
14. Nemzetközi Pí nap Március 14 = 3,14. E napon született Einstein. 
14. Gátellenes világnap 
15. A magyar sajtó napja. 1990 óta ünnepeljük, mert 1848-ban ezen a napon nyomtatták az első szabad magyar sajtó termékeit: a 12 pontot és a Nemzeti dalt.  
19. A cigányság világnapja. 
21. Rasszizmus elleni világnap. 
21. Szent Benedek napja. 
22. A víz világnapja. Az 1992. évi dublini környezetvédelmi világkonferencia javaslatára.  
23. Meteorológiai világnap. Az 1873-ban alapított Nemzetközi Meteorológiai Szervezet utódaként 1950. március 22-én Genfben megalakult a Meteorológiai Világszervezet (WMO). A szervezet 1951-ben kezdte meg működését, majd 1961. március 23-án újjáalakult. 
24. Tuberkolózis-világnap. Koch Róbert 1882. március 24-én ismertette a tbc kórokozójának, a Koch-bacillusnak a felfedezését. A WHO 1996-ban nyilvánította világnappá.  
27. Színházi világnap. A Nemzetközi Színházi Intézet bécsi közgyűlése 1962-ben elhatározta, hogy megemlékeznek a Párizsban működő Nemzetek Színházának 1957-es évadnyitójáról.

ÁPRILIS 
3. Csillagászati világnap. 
7. Egészségügyi világnap. 1947-ben alakult meg a WHO. A világszervezet célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása, továbbá a környezet aktív védelme.  
8. Az emberszeretet világnapja. 
10. Nemzeti rákellenes nap. 
11. A költészet napja. 1964 óta József Attila születésnapjára emlékezve ünnepeljük.  
12. Az űrhajózás napja. 1961-ben ezen a napon a Szovjetunióban Föld körüli pályára bocsátották a világ első, embert szállító űrhajóját, fedélzetén Jurij Alekszejevics Gagarin repülőőrnaggyal.  
18. Műemlékvédelmi nap. 
22. A Föld napja. 1970-ben az Egyesült Államokból indult el a világméretű környezetvédelmi akciónap.  
22. Holokauszt-világnap. Az ún. Jom Hásoá, a pusztítás gyásznapja Izraelben. Szerte a világon a kegyetlen fájdalom napja.  
23. A könyv napja. 
27. A vakvezető kutyák napja. 1994-ben ünnepelték meg először, a Nagy-Britanniában levő Vakvezetőkutya-kiképző Iskolák Világszövetségének ötlete nyomán. 
28. Testvérvárosok világnapja. 1957. április 28-án a franciaországi Aix-les-Bains-ban megalakult a Testvérvárosok Világszövetsége (UTO). E napot a városok közötti együttműködés érdekében ünneplik.  
29. A táncművészet világnapja. A Nemzetközi Színházi Intézet 1981. évi madridi közgyűlésének kezdeményezésére 1982-ben ünnepelték meg először, megemlékezve Jean G. Noverre francia balett-táncos, az egyetemes táncművészet nagy megújítójának születésnapjáról.

MÁJUS 
1. A munkavállalók szolidaritási napja. 1890 óta a munkások nemzetközi ünnepe.  
Május első vasárnapja Anyák napja Magyarországon. Az amerikai eredetű hagyományt Magyarországon a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt honosította meg. Az első megemlékezést 1925-ben szervezték.  
2. Az esélyegyenlőség napja. 
3. A sajtószabadság napja. 
5. Európa-nap. Az 1945. május 5-én Londonban megalakult Európai Tanács Miniszteri Bizottsága 1964-ben határozta el a nap megünneplését.  
8. A Nemzetközi Vöröskereszt napja. 1828. május 8-án született Henri Dunant svájci író, aki 1859-ben szemtanúja volt a solferinói ütközet sebesültjei tragikus pusztulásának. Ennek következtében megalapította a Nemzetközi Vöröskereszt segélyszervezetét. Az ún. Genfi Egyezmény egy évvel később jóváhagyta.  
8. Anya nélkül nevelkedő gyermekek napja. 
10. Madarak és fák napja. 1902. március 19-én Párizsban az európai államok egyezményt kötöttek a mezőgazdaságban hasznos madarak védelme érdekében.  
12. Az ápolónők világnapja. 1820-ban ezen a napon született Florance Nightingale brit ápolónő, aki tevékenységével a krími háborúban szerzett érdemeket.  
13. Az egészség és a biztonság nemzetközi napja a bányaiparban. 
15. A család nemzetközi napja. 1994-ben az ENSZ kezdeményezte.  
16--17. A telefonos lelkielsősegély-szolgálat napja. 
17. Távközlési világnap. Az ITU határozata alapján tartják, megemlékezve az egyesület 1865-ös párizsi alapításáról.  
18. Múzeumi világnap. A Múzeumok Nemzetközi Tanácsának (ICOM) 1977 májusában Moszkvában megtartott XI. konferenciáján határozták el ünneplését. 1978-ban tartották először.  
18. Internetvilágnap. 
19. A madarak és fák napja. 1902 óta rendezik meg Magyarországon Herman Ottó kezdeményezésére.  
31. Nemdohányzó világnap. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) nyilvánította dohánymentes nappá.  
Május utolsó keddje Nemzetközi tejnap. 1957 óta ünneplik.  
Május utolsó vasárnapja Gyermeknap. 1950 óta ünneplik a Nemzetközi Demokratikus Nőszövetség 1949-ben elfogadott határozata alapján.

A hősök napja Magyarországon. Eredete az 1917. évi VII. törvényre vezethető  vissza. Ebben mondták ki először, hogy „nemzetünk hősi halottainak kegyelemteljes tiszteletét megfelelő  módon kifejezésre kell juttatni és az utókor számára meg kell örökíteni.” Az 1924. évi XIV. tv. újból szabályozza a hősök emlékünnepének megrendezését. 1942-ben a hazáért életüket áldozó hősök megünneplését kiterjesztették az 1938 után elesettekre is. A rendszerváltás után a történelmi igazságtevés része, hogy a budapesti Ludovika épülete előtt újból felállították a hősök emlékművét, és ismét fejet hajtanak a világháborúk hősi halottainak, katona- és polgári áldozatainak emléke előtt.

JÚNIUS 
Június első szombatja A lakáskultúra napja. Az Európai Bútorkereskedők Szövetsége e napon ünnepli a lakáskultúra napját.  
első vasárnap  
5. Környezetvédelmi világnap. 1972. június 5-én nyílt meg Stockholmban Ember és bioszféra címmel az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciája, amely ezt a napot világnappá nyilvánította.  
8. Szent Medárd ünnepe. A frank származású katolikus püspök 456--545 között élt. A gabona aratásának és a szüreti munkának a védőszentje.  
11. Szent Barnabás ünnepe. Apostol, vértanú, Ciprus, Milánó és Firenze védőszentje.  
13. Szent Antal ünnepe. A szegények és az elnyomottak védőszentje. Patrónusa a meddő asszonyoknak, az aratásnak. A szembetegek és az orbáncos gyulladásban szenvedők védőszentje.  
16. A megbékélés napja Magyarországon. Nagy Imre kivégzésének emlékére.  
16. A független Magyarország napja. Az 1956-os forradalom és szabadságharc vértanúi kivégzésének, valamint a szovjet csapatok kivonulásának emlékére.  
Június harmadik vasárnapja Apák napja. Az apák megünneplését a századelőn kezdeményezték az Egyesült Államokban.  
23. Olimpiai nap. 1894. június 23-án Pierre de Coubertin báró kezdeményezésére összeült Párizsban a Kongresszus az olimpiai játékok felújítására, amelyen elhatározták az olimpiai eszme újjáélesztését. 1987 óta ünnepeljük.  
25. A barlangok napja. 
26. A kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napja. 1988-tól ünnepeljük az ENSZ-közgyűlés határozata alapján. Célja figyelemfelkeltés a kábítószer veszélyeire, a drogkereskedelem elleni harc fontosságára.  
26. A közalkalmazottak napja. 
27. A cukorbetegek világnapja. A diabétesz világnapot a WHO szervezésében tartják.  
27. Szent László napja. I. László tiszteletére. 
30. Péter-Pál napja. Az aratás kezdő időszaka.  
30. Szent Péter napja. Ezen a napon született Szent Péter apostol, az első pápa, a pápák és halászok védőszentje.  
30. Szent Pál napja. E napon született Szent Pál, a nemzetek apostola, a laikus apostoli munka, Actio Cattolica Cursillo mozgalmának védőszentje.  
30. A keresztény vértanúk emléknapja. Krisztus után 64-ben kigyulladt Róma cirkusza, a tűz tovább terjedt, és hat napig lángolt a város. Néró császár a keresztényekre fogta a gyújtogatást, és irtózatos kegyetlenséggel pusztította el őket.  
30. A magyar szabadság napja. 1991. június 30-án fejeződött be hivatalosan a szovjet csapatok kivonása Magyarországról, és az ország visszanyerte önállóságát. Ennek emlékére minden év júniusának végén országszerte rendezvényeket tartanak, a fővárosban Budapesti Búcsú néven.  
 
JÚLIUS  
2. Sportújságírók napja. A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) 1994 szeptemberében Párizsban tartott ülésén -- magyar javaslatra -- döntött a nap megünnepléséről, annak emlékére, hogy az AIPS 1924. július 2-án alakult meg. 1995-ben ünnepelték először.  
4. Nemzetközi szövetkezeti nap. A Szövetkezetek Nemzetközi Szövetségének 1922. évi határozata alapján annak emlékére ünneplik, hogy 1844-ben az angliai Rochdale nevű kisváros 28 polgára létrehozta a legelső szövetkezetet, az Érdemes Úttörők Társaságát.  
11. Népesedési világnap. Az ENSZ célja, hogy felhívja a világ -- főként a harmadik világbeli országok -- figyelmét a Föld túlnépesedésének veszélyére.

AUGUSZTUS 
1. Az anyatejes táplálás világnapja. Az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF 1992-ben indította el programját a csecsemők egészséges táplálására. Azóta ez a nap világszerte a szoptatás világnapja. 
6. A nukleáris fegyverek betiltásáért folyó harc világnapja. Az egykori Békevilágtanács elnöksége Hirosima atombombázásának évfordulóját 1978-ban világnappá nyilvánította. 
15. Repülősök napja. Lorettói Boldogságos Szűz Mária a repülősök védőszentje.  
20. A magyar államalapítás ünnepe.

SZEPTEMBER 
1. A II. világháború emléknapja. Ezen a napon emlékeznek meg a II. világháború kitöréséről.  
8. Az írástudatlanság elleni küzdelem napja. 1968. szeptember 8-tól az alfabetizálás nemzetközi napja, az UNESCO kezdeményezésére ünneplik.  
8. Fizioterápiás világnap. 
12. Gyermekek világnapja. E napon felhívást intéznek a világ országaihoz, hogy támogassák és védelmezzék a gyermekek 1959. évi ENSZ-deklarációban megfogalmazott jogait.  
14. A keresztény egység napja. 1996. szeptember 14-én rendezték meg először az ezeréves fennállását ünneplő Pannonhalmi Főapátságban  
16. A hangzáskultúra napja. 
16. Az ózonréteg védelmének világnapja. A Montreali jegyzőkönyv aláírásának évfordulója (1987. szeptember 16-án írta alá 46 alapító ország a magas légköri ózonréteg védelmét szolgáló jegyzőkönyvet. Mára 165 ország csatlakozott az egyezményhez.  
18. Takarítási világnap. 1992-ben az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) meghirdette a takarítási világnapot. Jelszava: Gondolkodj világméretekben és cselekedj otthon. 
18. Rokkantak napja.  
21. A magyar dráma napja. A Magyar Írók Szövetségének javaslatára 1984-től évente ünneplik Madách: Az ember tragédiája című dráma ősbemutatójának napján.  
23. Nemzetközi hulladékgyűjtő világnap. 
Szeptember utolsó vasárnapja A hallássérültek világnapja. A Siketek Nemzetközi Szövetsége határozata alapján 1958 óta minden év szeptember hó utolsó vasárnapján ünneplik.  
27. Idegenforgalmi világnap. 1980 óta ünneplik az Idegenforgalmi Világszervezet határozatára azzal a céllal, hogy elősegítsék a turizmus vezető iparággá válását.  
27. A fehér kendő napja. 1993-ban a grúz nők a maguk eszközeivel vették fel a küzdelmet a háború ellen: fehér kendőben tüntettek, amely azóta a béke és a fegyverszünet kifejezője lett. Magyarország 1994-ben csatlakozott a megmozduláshoz.

OKTÓBER 
1. Idősek napja. Az ENSZ közgyűlése 1991-ben e napot az idősek világnapjává nyilvánította. 
1. Zenei Világnap. Az UNESCO Nemzetközi Tanácsának határozata alapján 1975 óta ünnepeljük.  
Október első hétfője Habitat napja. 1986. október 6-án rendezték meg először az ENSZ Emberi Települések Bizottságára (Habitat) utalva. Célja a települések életviszonyainak minőségi javítása. Mindenki számára biztosítani kell a legelemibb jogot, a kellemes otthont.  
Október első vasárnapja Az állatok világnapja.  
4. Szent Ferenc ünnepe. Az olasz katolikus rendalapító 1181--1226 között élt. 1228-ban avatták szentté. A kereskedők, a szegények, a szociális munkások és a környezetvédők védőszentje.  
5. Wallenberg-nap. 
6. Az építészek világnapja. 1998-tól tartják e napon. Az Építészek Nemzetközi Szövetsége (VIA) nyilvánította világnappá, hogy ezzel is felhívja a figyelmet az ember környezetét meghatározó módon alakító építészetre.  
6. Az aradi vértanúk napja. Nemzeti gyásznap.  
8. Madárfigyelő világnap.  
9. Postai világnap. Szent Dénes ünnepe. 1874. október 9-én alapították az Általános Postaegyesületet (utóbb Egyetemes Postaegyesület), amely a nemzetközi postaszolgálat összehangolása, továbbfejlesztése érdekében jött létre. A 22 alapító ország között volt Magyarország is. 1948-tól az ENSZ szakosított intézménye.  
10. A lelki egészség világnapja. A Lelki Egészség Világszervezete nyilvánította világnappá. Célja felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a lelki betegségben szenvedő emberek ugyanúgy rendelkeznek az emberi méltóság, az egyenlőség elidegeníthetetlen jogával, mint az emberiség valamennyi más tagja. 
14. Szabványosítási világnap. Célja az országok műszaki elszigeteltségének megszüntetése, közös szabványok elkészítése és azok alkalmazása. 1946-ban ezen a napon alakult meg a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet, az ISO.  
15. Fehérbot világnap. A látássérültek nemzetközi napja. Célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és gyengénlátók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való széleskörű és teljesebb értékű beilleszkedés útját.  
17. A szegénység elleni küzdelem világnapja. 1992-ben nyilvánította azzá az ENSZ. A világnap gondolata Joseph Wresinszky atyától, a Segítség Mindenfajta Nyomorúság Elleni Negyedik Világmozgalom (ATD) alapítójától származik.  
18. Élelmezési világnap. Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciája magyar határozati javaslat alapján nyilvánította világnappá. Az éhínség elleni harc napja egybeesik a FAO megalakításának évfordulójával.  
21. Földünkért világnap. 
24. Az ENSZ napja. Az ENSZ 1945. október 24-én jött létre, e történelmi jelentőségű esemény emlékére minden évben megünneplik az Egyesült Nemzetek napját.  
31. Takarékossági világnap. A világ takarékpénztárainak 1924-ben tartott első kongresszusán hozott határozat értelmében minden év októberének utolsó munkanapján tartják világszerte.  
31. A reformáció emléknapja. Luther Márton 1517-ben ezen a napon függesztette ki tanait a wittenbergi vár kapujára.

NOVEMBER  
1. Mindenszentek napja. 
2. Halottak napja. A X. században egy krími kolostorból indult. 
3. A magyar tudomány napja. 1825-ben ezen a napon ajánlotta fel egyéves jövedelmét Széchenyi István gróf a Tudományos Akadémia létesítésére. 
5. Szent István fiának, Szent Imrének az ünnepe. 1083-ban atyjával és tanítójával együtt avatták szentté. A barokk kortól ő a magyar ifjúság védnöke.  
7. Nemzetközi rákellenes világnap. 
12. Minőségellenőrzési világnap. Az Európai Minőségügyi Szervezet (EQO) 1992. november 12-re hirdette meg az első minőségügyi világnapot. A magyar kormány már az első évben csatlakozott az EQO felhívásához, mellyel a szervezet a minőség iránti elkötelezettség fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. 
13. A cukorbetegek napja. 
17. Füstmentes nap. Az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezésére a nap különböző rendezvényein azt hangsúlyozzák, hogy a dohányosoknak nincs joguk ártani nemdohányzó embertársaiknak. 
20. Az ifjú zenebarátok napja. Az Ifjú Zenebarátok Nemzetközi Szövetsége 1968 tavaszán Lisszabonban tartott kongresszusának határozata alapján 1968 óta ünneplik.  
20. Ne gyújts rá! világnap. 
22. Szent Cecília napja. A zenészek védőszentje.  
25. A magyar labdarúgás napja. A magyar Aranycsapat 1953. november 25-én Londonban legyőzte az akkor már 90 éve veretlen angol válogatottat. E sporttörténeti győzelem emlékére az MLSZ 1993-ban ünneppé nyilvánította e napot.  
25. Hálaadás napja az Amerikai Egyesült Államokban. 
27. A Nobel-díj alapításának napja.

DECEMBER 
1. AIDS-ellenes világnap. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1988-ban nyilvánította világnappá.  
1. A békéért bebörtönzöttek nemzetközi napja. A világ békemozgalmainak aktivistái minden év december 1-jén tiltakoznak az igazságtalanul bebörtönzöttek szabadon bocsátásáért.  
3. A fogyatékos emberek nemzetközi napja. Az ENSZ kezdeményezte, hogy felhívja a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá válók problémáira.  
6. Mikulás. Szent Miklós püspök emlékére.  
9. A labdarúgás világnapja. A FIFA az ENSZ fennállásának 50. évfordulójáról e világnappal szeretne megemlékezni (1995).  
10. Az emberi jogok napja. 1948. december 10-én az ENSZ-közgyűlésen elfogadták az emberi jogokról szóló egyetemes nyilatkozatot. Ennek emlékére az 1950. december 4-i ENSZ-közgyűlés nyilvánította világnappá.  
14. A megvilágosodás világnapja. 
16. A magyar kórusok napja. 
26. Szent István ünnepe. A 35-ben vértanú halált halt keresztény diakónus a téglavetők, általában az építőmunkások és a szerpapok védőszentje.  
29. Szent Tamás ünnepe. 
(KK)

A hosszú felsorolásban nem találtam a megbocsájtás napját! És mint azt gondolom, többen is tudják, a hozzám hasonló szórakozottak és feledékenyek mégis megtartják hazánkban ezt a napot! A könyvtárak hirdetik meg és ezen a napon vissza lehet vinni a már egyszer a késedelmi pótdíjjal megterhelt kölcsönkönyveket és elengedik a pótdíjat!

Nagyszerű kezdeményezés! Hát nem?

Yoko Ononak azonban másféle érvei vannak az általa javasolt megbocsájtás napjára:

Íme, a cikk 2006-ból, a „Női Lapozó” újságból:

Yoko Ono: PR-cikk a békéért

Egy 2006-os hírből:

Egész oldalas, fizetett hirdetésben kéri az embereket Yoko Ono, a néhai John Lennon özvegye, hogy "bocsássanak meg egymásnak", és hogy "közösen gyógyítsák be a sebeket".

Yoko Ono, a néhai John Lennon zenész özvegye a hétvégén egész oldalas hirdetést adott közre az egyik legnagyobb amerikai lapban, a New York Timesban. Yoko Ono arra kéri az olvasókat, hogy férje halálának évfordulóját, december 8-át nyilvánítsák a "megbocsátás napjának".

"Mindenkinek küldöm ezt az üzenetet, aki értelmetlenül veszítette el egy családtagját vagy barátját. Minden ország  és minden korszak katonáinak. Azoknak a civileknek., akik háborúban haltak meg. Mindazoknak, akiket megkínoztak és bántottak" - írta Ono. - "A világnak tudnia kell, hogy egy ember vesztesége mindannyiunk vesztesége egyben."

"Arra van szüksége a világnak, hogy közös erővel gyógyítsuk be a sebeket" - írta a hirdetésben Lennon özvegye. - "Legyen december nyolcadika a megbocsátás napja."

Yoko Ono azt is leírta, nem tudja, vajon képes lenne-e megbocsátani a férje gyilkosának, de mindenképpen azt szeretné, ha a Lennon halálának évfordulóján mindenki "bocsánatot kérne azoktól, akiket bántott".

John Lennont 1980 december 8-án, New York-i lakása előtt lőtte agyon Mark Chapman.”

 

John Lennon és özvegye, Yoko OnoHát ez még jobb kezdeményezés, mint a magyar könyvtáraké! Életszerű a dolog! És roppant mód aktuális is!

Hiszen már a szerelemeseknek is van napjuk, meg a vizes élőhelyeknek! Hát a megbocsájtóknak ne legyen? Meg pontosan húsz éve volt jelszó itt kis hazánkba a „megbékélés napja”- mikor kikiáltották a legújabb államformánkat, a Magyar Köztársaságot! 

Van egy latin mondás: causa beli ok a háborúra! Háborús ok! Vagy a másik: causa mibeli! Ok az ivásra!  Ezekre úgy látszik, akkor is talál okot az Ember, ha nem nyilvánította világnappá az ENSZ! Okot tehát emléknapok nélkül is találunk a gonoszságainkra! De mennyivel nehezebb okot találni a gonoszságaink és azok következményeinek jóvátételére!  

Az alkalmakat áron is megvegyétek! Üzeni nekünk Pál! De bevallom, én még egyetlen embertől sem hallottam, hogy azért ment csak el a színházba, hogy ott önérdeke nélkül megbékítse azt a másik embert, azt, akinek haragját saját belátása szerint is ő vonta okkal magára! 

Addig béküljél meg amaz emberrel még úton vagytok-szól az írás! Bizony én is ezt tanácsolom! Mert jóllehet, hogy magad előtt te szentnek, meg tévedhetetlennek, gondolod magad! Meg mindenben nyugodt és tiszta a te lelkiismereted, hogy vitátokban, egymás közötti cselekedeteitekben, ÚGYMOND: NEKED VAN IGAZAD, de ne felejtsd el, hogy nem ítélhetsz el senkit, és még az is lehet, hogy a te felindulásod vakított el és mondatott, cselekedtetett veled olyant, amit nem kellet volna megcselekedned! Még akkor sem, ha fölényben érezted magad!  

Még akkor sem, ha úgy érezted, talán még joggal is, hogy „most végig vágok rajta! Had szenvedjen!”

Köznyelven szólva: sokszor elkapatjuk magunkat és hagyjuk, hogy az indulataink vezessenek! Aztán akkor megvan a baj!  Nem vagyok a barátod! Nem beszélek veled, stb. Még jó, ha össze nem verekszünk! És szomszédok, testvérek hittestvérek élnek le egy életet  gyűlölségben és hiszik magukról, hogy igazak!

És akkor, ha már hízik, had legyen lúd! Mert akkor még hazudunk is, hogy mi aztán nem! ÁH! Egy cseppet sem haragszunk rá meg ilyenek!  

A megbocsájtás foka tudja neked mutatni, hogy hol is állsz te a kereszténységben! Van, aki egy kicsiny vitát sem tud megbocsájtani! Főként jellemző ez kis hazánk népére, hogy a büszkeségén esett csorbát, azt ki nem állhatja! De ha ilyen apróságokon sem tudsz megbocsájtani, hogyan várhatod el a világbékét!

Minthogy Yoko Ono is szeretne megbocsájtani férje gyilkosának!  És a háborús bűnösöknek, miként bocsájthat meg a nép, ha mi magunkban ilyen kis dolgokat sem tudunk megbocsájtani?

Bizony, bizony sokszor jó lenne ettől a nyomasztó tehertől megszabadulni! UGYE?

És mi kell hozzá? Egy elhatározás!  És alkalom is!  Sokan a Szeretet Ünnepén, Szent Karácsony napján igyekszenek elérni a megbocsájtást! Ez dicséretes dolog, de nagy veszélye, hogy esetleg visszautasításra lel a kezdeményező fél és akkor az ünnep súlyával terhelten még mélyebb lesz a seb!

Ezért lenne jó egy nap, egy direkte erre szolgáló alkalom! Akár csak a félénk fiúknak a mostanság egyre divatosabb –ejnye, na, mi is a neve? A szerelmesek napja- tudjátok, amikor kis aprósággal jelezheti a szerelmes fiatal, hogy teszik neki az a másik! No mindegy is, nem a név a fontos, hanem a cselekedet! És a hozzá illendő alkalom!

Szóljatok hozzá! Én támogatom Yoko Ono kezdeményezését! Egyelőre még nincsen ilyen világnap! Ha ti is egyetértetek, küldjétek el ezt a gondolatot ismerőseiteknek, barátaitoknak, internetes fórumokba! Had alakuljon ki róla egy szélesebb társadalmi vélemény! Nekem már vannak is ötleteim, hogy kiknek küldjem el! Persze olyanak is elküldöm, akivel egyet nem értésem volt! Ti is így cselekedjetek! Hátha magába száll az az ember, hátha magunkba szállunk mindannyian és megbocsájtunk egymásnak!
És akkor minden bizonnyal elközelgett az a bizonyos ország, amit mi várunk is!

Mint ahogy az írva is van: „…miképpen mi is megbocsájtunk azoknak, akik ellenünk vétkeztek!” - Én megbocsájtottam! És te?

Mert ha még véletlenül nem is tetted, még ott van neked is a lehetőség december, nyolcadika napjában!

ÉS ÚGY LEGYEN!

Figler Csaba

HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA
A világot irányító Echelon-Rendszerek magyarul első és kizárólagos leleplezője
http://hirhatter.com
Tel.: 30/919-6386 ; 76/320-450
Elérhetőség: 6000 Kecskemét, Reptéri út 15/b., fsz.2.


A Háttérhatalom léte és technológiái, valamint az Emberiség helyzetének megértéséhez a Hírháttér kapcsolódó alapirodalmából:
A teljes Ringier médiamaffia-hálózat betiltotta! HÍRHÁTTÉR: Ezt a földet újraírja
2008-10-02. - HÍRHÁTTÉR TV: A Háttérhatalom, ama Nagy Babilon - Meglátni a Pokol Kapuját...
/Christian Crown - Fenyvesi Theresa - titok és Molnár F. Árpád/   (Film, 31 perc)   (Megtekinthető és letölthető!)

HÍRHÁTTÉR - Átadja a titkokat
2008-11-28. - HÍRHÁTTÉR TV: Kollektív életálom - ismeretterjesztő film
/Molnár F. Árpád/   (Zene: Ennio Morricone: A Polip)   (Film, 16 perc)   (Megtekinthető és letölthető!)

2008-12-26. - Beszervezésem elő(zmé)nyei
/Tánczos Krisztina (Tánczos Gábor nagynénje)/

HÍRHÁTTÉR: A Valóság kapuja
2009-01-03. - Angyalok és ördögök - Rettentő pillanatok az arisztokrácia rejtett világából
/Molnár F. Árpád - km. Tánczos Krisztina/

2009-01-15. - HÍRHÁTTÉR TV: A Háttérhatalom Neve: A Titokzatos Nagy Babilon - A Jelenések Könyve Elkezdődött
/Molnár F. Árpád/   /Zene: 8 zeneszerzőtől/   (Film, 97 perc)   (Megtekinthető és letölthető!)

HÍRHÁTTÉR - Ahol a jövő életre kelt
2009-02-01. - HÍRHÁTTÉR TV: DNS és foton, és a szörnyek istenné váltak
/Christian Crown - Molnár F. Árpád/   /Zene: Enigma - Touchness/   (Film, 16 perc)   (Megtekinthető és letölthető!)

2009-02-02. - HÍRHÁTTÉR TV: A CIA népirtásokat pártoló terrorizmusa ellen - Az Amerikai Nagykövetséggel beszéltünk
/Molnár F. Árpád/   KLIKK az oldalra! (12 perc)   (Megtekinthető és letölthető!)

HÍRHÁTTÉR - Háború az Emberiség ellenségeivel szemben!
2009-03-22. - Transzba vetett Föld - A HAARP és a totális kontroll technológiáiból, belülről - (ALAPMŰ)
/Molnár F. Árpád/

2009-04-26. - A HAARP titkos alkalmazási területeiből, és a világuralom - A világ soha nem publikált titkaiból
/Molnár F. Árpád/

2009-05-14. - HÍRHÁTTÉR TV: Bevezetés a Világ titkaiba
/Molnár F. Árpád/   /Zene: Alban Berg, Sir Edward Elgar, Lendvay Kamilló, Ligeti György, Reményi Attila/   (Film, 92 perc)   (Megtekinthető és letölthető!)

2009-05-20. - Nemzetbiztonsági csúcsbotrányok, Emberiség elleni terroristák - Kulisszatitkok
/Molnár F. Árpád/

2009-05-21. - A felrobbant katonai repülőgép: A Bajnai-Orbán Egypártkormány tömegmészárlásai Indonéziában
/Molnár F. Árpád/

Orbán Viktornak való ajánlás helyett: 2009-05-23. - A Cégen belülről: Az NBH és a hajdani Orbán-kormány soha, sehol, senki által nem publikált titkosszolgálati módszereiből és eszközeiből
/Molnár F. Árpád/

HÍRHÁTTÉR - Rekordokat rekordokra 2009-06-05. -
A Világállam légi tömeggyilkosságairól - Katonai- és államtitkok az Emberiség ellen
/Molnár F. Árpád/

ALAPMŰ! : 2009-06-21. - Elmeprogramozás, teljes kontroll: háttérhatalmi, katonai stb. titkosszolgálati Echelon-áldozatok az egész bolygón
/Molnár F. Árpád (Echelon-tanú)/

HÍRHÁTTÉR - A legfőbb út a valóságba 2009-08-19. -
HÍRHÁTTÉR TV:
A tapasztalásszkennelés és az agyirányítás alapjai
/Molnár F. Árpád (politikai üldözött tényfeltáró, Echelon-tanú)/   /Zene és hangeffektusok: Molnár F. Árpád/   (Film, 11 perc)   (Megtekinthető és letölthető!)

Lap teteje

Előző cikk:
Székely Tamás egészségügy-miniszter, MSZP2009-10-25. -
Viszontfeljelentés dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter ellen tudatos népirtási közveszély okozás miatt
/Tejfalussy András (diplomás mérnök)/
Tartalom: Tejfalussy András mérnök viszontfeljelentése dr. Székely Tamás miniszter ellen, a NEMZETŐR lap 2009. X. 14. számából megtudott, a disznóinfluenzás oltási kampányát kifogásolók ellen általa benyújtott feljelentésével szemben.

 

Következő cikk:
Ördögök álarcban - Babilon mesterséges férgei a hitleri SS-szel azonos háttérből, a Sátán országából való hulladék2009-10-26. -
2006 október 23. véres októbere és további bűncselekmények feltárása
/Soós József "Kárpáti Magyar" (emberjogvédő, tényfeltáró, Echelon-tanú)/
Soós József "Kárpáti Magyar", tényfeltáró, publicistaRészlet: Elmondom Önöknek a szomorú valóságot: hogy mindenről tudtak, mert élőben nézték végig Önökkel együtt az egészet. Továbbmegyek ennél... Műholdak tucatjai élőben vették fel az egész eseménysorozatot, hiszen a műhold-technológia az Echelon-rendszer részét képezi, és olyan sebészi precizitással dolgozik, hogy az utcán álló ember haja szálát mikroszkopikus méretekig képes kinagyítani a világűrből!!!
   

web counter
web counter

Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu