Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

Rendőrbőség, pénzhiány, nemzeti ünnep, SZDSZ

 

 

2008-11-05.
Thürmer Gyula (a Munkáspárt elnöke)

Mennyi rendőr az elég?

Rendőrökből most már jól állunk! Lehet, hogy enni lassan nem lesz mit, de rendőr az van. Igaz, hogy nem az utcán, nem a hétköznapokban, hanem a tüntetéseken, az állami ünnepeke, de mit kicsinyeskedünk? Este a csúcsforgalomban egy darab rendőrt sem látsz a Nyugatinál, pedig ott el kellene több is belőlük. Persze, a forgalmat irányítani melós, s nem javítja a főkapitány PR-jét. Nem látsz rendőrt a lakótelepeken se, hacsak s nem számítom rendőri jelenlétnek az elsuhanó kocsikban ásítozó rendőröket. Múltkor egy ismerősömet kirabolták. Szegény túl sok „helyszínelőket” néz a televízióban, és azt hitte, hogy majd hozzá is egész csapat jön a legkorszerűbb műszerekkel. Nem mondom, a fényképezőgép is műszer, az ugyanis volt az egy szál magában kiérkező rendőrnek. Pontosabban csak az volt neki. Szóval, rendőrből most már jól állunk, de szerintem nem ott vannak, ahol kellene lenniük. Ne tessék azt gondolni, hogy az idei október 23-a azért volt nyugis, mert sok volt a rendőr. Egy frászt! Lett volna az idén is nagy felfordulás, ha nem jön válság. De jött, és nem is akárhogyan. Az emberek félnek, rendre vágynak. A parlamenti pártok meg nem tudják, hogy mit is kellene tenni.  A Fidesz is halkra fogta, a Várba vonultak vissza, ott nem lehet baj. A kemény jobboldali rohamcsapatok is csak egy laza tüntetést tartottak, csak éppen, hogy ne jöjjenek ki a gyakorlatból. De mi lesz holnap? Vajon akkor is elég lesz a sok rendőr?

Nem szeretnék Orbán Viktor helyében lenni

Megmondom őszintén: nem szeretnék Orbán Viktor helyében lenni. Mert mit is mondjon egy ünnepi beszédben, történetesen október 23-án? Legyen előrehozott választás! Jó, legyen, ráadásul ezt mondja is, de ettől még nem lesz választás. A parlamentben ugyanis a Fidesz van kisebbségben, az SZDSZ meg nem áll át! Menjünk az utcára, zavarjuk el a kormányt! Ezt is mondta már, mentek is az utcára, aztán visszahőköltek. Az utcán ugyanis mások a szereplők. Oda nagyon sok ember kell, amihez nem elég a Fidesz hagyományos tábora. Október 23-án is nehéz volt úgy fújnia harci riadót, hogy az ne tűnjön ünneprontásnak és a nemzeti egység megbontásának. Ezért maradt költői, de a napi életben aligha értelmezhető szóképeknél. Példának okáért, hogy engedjük ki a „magyar szabadság szellemét” a palackból. Egyesek loptak, csaltak, hazudtak, ezért vissza kell térni az őszinteség és a törvénytartás ösvényére. Ez is szép! Főleg a „törvénytartás ősvénye” szép. Gyanítom azonban, hogy a magyar embere többsége ennél többet vár. Például meg kellene mondani, hogy a mai Magyarország nem egyszerűen az emberi gyarlóság következménye, hanem a kapitalizmusé, a tőke mohóságáé. Ha ezt kimondanák, mindjárt következhetne az egyetlen helyes recept: korlátozni kell a nagytőkét, és persze a külföldi tőkét is. Például úgy, hogy velük fizettetjük meg a válság leküzdésének árát, vagy legalább is velük is, és nem a dolgozói rétegekről húzunk le újabb bőröket. A Fidesznek ehhez nem kell megtagadnia sem világnézetét, sem polgári érzéseit. Csak a realitásokhoz kellene ragaszkodni, s ma már ez is elég lehetne.

Fodor úr, maga hol él?

Ha már a realitásoknál tartunk, nekem úgy tűnik, mintha Fodor Gábor nem is itt, Magyarországon élne. . Nem "több" államra van szükség, ellenkezőleg, "kevesebbre". Ezt a „bölcsességet” mondta a múlt héten. Kis hazánkban jószerivel már semmi sem működik normálisan. A kormány például szép szavakat mond az oktatásról, meg a nemzetről, de közben csak annyi pénzt ad az önkormányzatoknak, amennyi csak feléig fedezi a tényleges költségeket. A kormány eladja a mentőszolgálat betegszállító részét, aztán lazán tudomásul veszi, hogy a magáncégek nem tudják megoldani a betegszállítást. Én nem nevezném megoldásnak azt, amikor a dialízises beteggel a kocsi öt-hat órát kering a falvak között. Fodor Gábornak tudnia kellene, szerintem tudja is, hogy mindez a liberális gazdaságpolitika következménye. Az SZDSZ és az MSZP bontotta le az állami intézményeket olyan szintig, hogy most már a társadalom működése kerül veszélybe. Magyarán akkora már a kupi Magyarországon, hogy lassanként lehetetlen lesz élni. Fodor úr nem tudja, hogy – ha most - tovább bontanánk az államot, akkor nem lenne eszköz arra, hogy a dolgozói tömegek sorsán enyhítsünk. Az igazán gazdagok az állam nélkül is megoldják a bajukat, van pénzük elég. De azok, akik most veszítik el a munkájukat, akiknek egyik-percről a másikra az árfolyamváltozás miatt megduplázódik az adósságuk, nos, azokon a piac nem fog segíteni. Állami programokra van szükség, állami beavatkozásra. Fodor Gábor és pártja ebben a nehéz helyzetben nem, hogy nem segíti az emberek helyzetének javítását, de még rontja is. Persze, mit is várhatnánk a kapitalizmus legkérlelhetetlenebb pártjától?

Thürmer Gyula

 


A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2008-11-04. - Mi a bal szemünkkel nézünk a világra
/Thürmer Gyula (a Munkáspárt elnöke)/
Részlet: Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak a jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy, balszemmel.

 


 

2008-10-23. - Pofátlan, önző, uzsorás - Nemzetközi Bankárkaszt
/Fort András - Drábik János/
Részlet: Tehát ez az uzsorás banda - amelynek nincs bőr a pofáján - képes szorongatni egy népet -, amelyről már több bőrt lehúzott, s ezt még mindig tovább csinálja! - És ezt a politikát hajtja végre, elsősorban a Nemzeti Bank - amely az ország elsődleges kormánya. (Drábik János előadását lejegyezte: Fort András)


 

 

2008-10-21. - Dávid Ibolya a nemzeti csúcson
/Prof. Bokor Imre/
Részlet: Gyurcsány úgy szívta magába Dávid  szavait, mint  az erdei turisták a  tavasz hírnökeként megjelenő  ibolya illatát.  Kétszer, de talán háromszor is  hivatkozott Ibolya illatára,--- pardon(!)---pardon(!)--- Ibolya  gondolataira, annyira jól esett számára egy "külsős" támogató hangvétele.

 

 

2008-10-15. - A Magyar Családok Országos Szövetségének Nemzetgazdasági és Országgyűlési képviselő Választási Programja
/Magyar Családok Országos Szövetsége/
Részlet: A Magyar Családok Országos Szövetsége, amely elkötelezett a Magyar hazafiasság kérdésében is, kéréssel fordul a Magyar Köztársaság választópolgáraihoz, a hazáját féltő és szerető tagságához: soha többé ne legyenek részrehajló zsoldosai egyetlen politikai pártnak, külföldi megbízónak sem!

 


 

2008-10-10. - Szándékos infláció - A nemzetközi pénzvilág cselédje - A Nemzeti Bank
/Fort András - Drábik János/
Tartalom: Drábik János közgazdász előadását rögzítette és lejegyezte Fort András, a Szabad Riport Tudósító Iroda szerkesztője, a Terra Incognita munkatársa.


 

 

2008-10-05. - HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ (cikkel): A magyarság elvégzett jövője
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Az emberek kifogásolják, miért nem mondták el nekik a '70-es-'80-as években, hogy lesz ún. "rendszerváltás", s hogy mi lesz az országgal és a magyarsággal. Akkor senki nem hozta nyilvánosságra, pedig mindenki tudta, de most igen. Az elvégzett történelem, a magyarság elkerülhetetlen jövője, amit hallhatnak, fölöttébb pontos útmutatásokkal. Tessék: itt van az, amire mindenki vágyott.
KLIKK az oldalra! (33 perc)
(Meghallgatható és letölthető!)

 

2007-11-07. - HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: Munkáspárt kontra bírói tökéletesség; valamint: Összefogás a gyilkos és vérengző hálózatok védelmében
- Régi-új pápaság és inkvizíció: Hatalmi-, bírói politikai ítéletek a kritika minden formája ellen, azaz: Ne érintsd a hatalmasokat!
- Le a tényfeltárással és tényfeltárókkal!: Cenzúra és kirekesztés a politikusi- és befektetői pedofil gyilkoshálózatok védelmében
A mikrofonnál: Molnár F. Árpád VMP3O vagy A felvétel letöltése

 

 

 
Előző cikk:
2008-11-04. -
Életem legszebb álma (1990) - Nagy Sándor kapott, a jövőt előre jelzett álma, magyarázattal
/Nagy Sándor (Naleksz)/
Részlet: Egy különleges sziget felett repültem. Nyár volt, a tenger világoskék. Az égbolt tisztán fénylett, csak néhol világított hófehér habja. Lenéztem, s nagy fehérséget láttam magam alatt.

Lap teteje


 

   
 

web counter
web counter

Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu