Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

Dávid Ibolya a nemzeti csúcson


 

2008-10-21.
Prof. Bokor Imre

 

       
        Talán  sokan igazat adnak nekem, amikor azt állítom, hogy a "nemzeti csúcson"  egyedül  az MDF  vezérnője volt az, aki  konkrét  (pontokba foglalt) és jól artikulált javaslatokkal rukkolt elő, az ominózus  csúcs  kicsúcsodása  érdekében.
           Határozott és  bátor (már-már hősies) lépés megtételére ösztönözte  Gyurcsányékat, hogy kíméletlenül  hajtsák végre a megszorításokat, beleértve az adócsökkentés  elkerülését, valamint a nyugdíjasok 13. havi  (törvénybe foglalt) járandóságának megvonását!
         Gyurcsány úgy szívta magába Dávid  szavait, mint  az erdei turisták a  tavasz hírnökeként megjelenő  ibolya illatát.  Kétszer, de talán háromszor is  hivatkozott Ibolya illatára,--- pardon(!)---pardon(!)--- Ibolya  gondolataira, annyira jól esett számára egy "külsős" támogató hangvétele.
       Dávid elnöknő  talán arra gondolt, hogy a bérek és nyugdíjak  befagyasztását, valamint a 13. havi pénzecskének a megvonását, illetve az adók emelését  ki lehet bírni, hiszen a (havi)  milliókat  zsebrevágó főguruktól is lecsípetne   néhány százaléknyi (különféle) juttatást, és ő is kibírná, ha kevesebb  kalapkölteményt  vásárolna,-  vagy egy-két méregdrága cucc beszerzését  néhány hónappal "csúsztatná". 
        APROPÓ! Arra senki sem gondolt a "csúcs" előkészítése során, hogy  főként adókérdésekről lesz  eszmefuttatás, tehát  hazánk, valamint Európa  egyik  legnagyobb adóügyi szakértőjét,- Kovács László elvtársat, az EU adó-és vámügyi biztosát meg kellene hívni  erre a fórumra? Gyurcsány Ferenc miért hagyta ki ezt a kézenfekvő  nagy lehetőséget, hiszen ő eröltette be Kovácsot ebbe a  pozícióba, miután  kiderült, hogy energetikai biztos nem lehetett, mert fogalma sem volt, hogy mit takar ez a kifejezés?!
       Példátlan feledékenység! Kovács László egy nyilatkozatában ecsetelte munkásságát, miszerint  azon dolgozik, hogy megszüntesse azokat az akadályokat, amelyek a 27 tagállam adórendszereinek különbözőségéből adódnak. Egyik főcélja,- az adóhatóságok közti együttműködés, a tagállamok adópolitikájának összehangolása  és az adórendszerek bizonyos elemeinek egységesítése.  HEURÉKA!!
        Az EU adó-és vámügyi biztosa  alighanem  tehetne valamit (havi két millióért) a hazájáért vagy az EU-beni egyenlőség létrehozásáért, és  megemlíthetné, hogy a tagállamok mindegyikében annyi adót szippantsanak be az állampolgároktól, mint nálunk (ez lenne a fair megoldás),- és   azonnal kicsordulna az EU kasszája!
      Ha ez  megvalósíthatatlan, akkor az EU hozzon létre egy szociális segélycsomagot  az anyagi csődben lévő EU-s államok létminimum alatt (vagy a körül) tengődő EU-s polgárai számára, hiszen egy  csónakban evezünk,  és a szorult helyzetükért a nyugati államok illetékesei  legalább annyira felelősek, mint az érintett  államok (köztük a "kiemelt" helyen  tengődő hazánk) dilettáns vezetői.
                  Dávid Ibolya figyelmét (de  nyilván Gyurcsány Ferencét is)  alighanem elkerülte eddig, hogy az EU tagállamai közti feszültség egyik  (nem lebecsülendő) forrása  - közvetett módon -,  az eltérő adózási rendszerekből  adódik, amely akkor sem szűnik meg, ha az EU-n belül mindenhol az Euro lesz a  fizetési eszköz.
        És mégis...! Köszönjük Dávid Ibolya  szociális érzékenységét minősítő nyilatkozatát. Eddig is tudtuk, hogy  ki mellett állt és ki ellen  "ügyködött",  most (is) megerősített ebbeni hitünkben. Ami viszont kevésbé érthető, hogyan billeghetett fel a népszerűségi lista élbolyába, mert amit a közért tett, az a  nullával egyenlő. Állítólag a nyugdíjasok  szimpátiáját birtokolja, és  nem elképzelhetetlen, hogy a szellemi fogyatékosok bizalmát ezután is  élvezni fogja.
 
 
Prof. Dr. Bokor Imre
a Justitia Bizottság elnöke

 

 


A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2008-10-07. - A MAZSIHISZ és a Jad Vashem Bizottság hallgat
/Bokor Imre (JB-elnök)/
Részlet: Sajnálatos, hogy a MAZSIHISZ vagy/és a Yad Vashem Bizottság egyes esetekben nem körültekintően járt el a kitüntetés adományozásánál, illetve az elbírálás során kialakított döntés meghozatalánál. A kirívóan diszkriminációs eljárásukat, az alábbi  két  pontban rögzítettek szemléltetik.
 

 

 

2008-10-02. - A finnek elleni sztálini agresszió; a szocialista blokk álszent retorikája
/Bokor Imre (JB-elnök)/
Tartalom: A Justitia Bizottság (JB) értekezése főként az 1939-es Finnország elleni szovjet háborútól az 1956-os népfelkelésig. Az olvasó érdekes visszatekintést nyerhet a teljes szocialistának nevezett blokknak az egymás közötti álszent, tulajdonképpen minden tartalom nélküli retorikájáról.


 

 

2008-09-24. - Kártérítést az 1956-os katonai intervencióért
/Bokor Imre (JB-elnök)/
Tartalom: A Justitia Bizottság munkájából Magyarország kártérítéséért.
(A képen a sortüzes-család: Dobrev Klára sortüzes, Apró Antal sortüzes és Gyurcsány Ferenc sortüzes)

 

 

 

2008-09-20. - A tragikus múlt hordaléka
/Bokor Imre (JB-elnök)/
Tartalom: Professzor Bokor Imrének, a Justitia Bizottság elnökének összeállítása Sólyom Ildikó kétkötetes műve alapján, melynek címe: Összetört - Szétszakadt - Elillant..., A Sólyom tábornok-per utóélete.

 

 

 

2008-09-12. - HÍRHÁTTÉR TV: Az MDF-(esek)ről Kovács Gyulával
/Kovács Gyula (MNP) - Molnár F. Árpád/
Tartalom: Műsorunkban az MDF, ezen belül és továbbá Antall József egykori miniszterelnök, Kőrösi Imre, volt MDF-es országgyűlési képviselő, valamint Boross Péter és Dávid Ibolya. Beszélgetőpartnerünk Kovács Gyula, a Mecsek Nyugdíjasklub egykori megalapítója, a Magyar Néppárt (MNP) tagja, aki több évtizede ellenálló. (Film, 11 perc)

 

 

 

 
Előző cikk:
2008-10-20. -
HÍRHÁTTÉR TV:
Új Kor Hajnala
/Tánczos Krisztina - Molnár F. Árpád/
(Zene: Christopher Young)
Tartalom: Egy haldokló társadalomban mindenki által elrejtett egyedülálló újságcikk és annak most először feltárt előzményei, Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és társai által szervezett hamis tanúk, akiknek (a hatályos törvények szerint) életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő hazugságait - mint valami látnotok - a jövőhöz igazították, a Megprófétált, titokzatos titkosszolgálati Világrendszer Világreformjának előnapjai, és a SpanAir utasszállító repülőgép burkoltan előre jelzett katasztrófája. És közben csaknem végig szól a zene. (Film, 20 perc)
(Megtekinthető és letölthető!)

Lap teteje

Következő cikk:
2008-10-21. -
Már a gyermekeinket sem kímélik?
/Audie Rácz Era/
Részlet: Nem szégyellik magukat! Miért is tennék? Szolgálják az urukat, az egyetlent, a maguk hasznára, s az ország vesztére! Csakhogy ezt az urat nem Krisztusnak, Allahnak, Istennek, stb. hívják. Az ő neve MAMMON!

   
 

web counter
web counter

Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu