Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra

 

2008-11-04.
Thürmer Gyula (a Munkáspárt elnöke)

Balszemmel

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak a jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy, balszemmel. Minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

November hetedike

Édesanyám olyan nagyon nem ünnepelte november 7-ét. Már legalább is, ha az ünnepet azon mérjük le, hogy mit főzött. Hétköznapi ebéd volt, még egy rántott csirkére sem tellett a forradalom ünnepén. Nem volt neki gondja az ünneppel, már úgy értem, politikai gondja. Még a moszkvai díszszemlét is megnéztük. Valahogy így alakult. November hetedike hivatalos ünnep volt, a néhány évtized nem volt elég arra, hogy bensőségessé váljon. Ma nagyítóval kereshetnénk az ünnepet, akkor se nagyon találnánk. A polgári média a szokásos magyar színvonalon fog majd néhány pikírt anyagot közölni. Ilyenkor különösen tündökölnek a fiatal újságíró-palánták, akikben a szakmai felkészületlenségnél talán csak az ambíciók nagyobbak. Pedig mostanság különösen időszerű lenne a Nagy Októberi Szocialista Forradalomról komolyan elgondolkodni. A tőkés világ lassan húsz éve ünnepli, hogy sikerült revánsot venni a szocializmuson, de valami nem stimmel. Nagyon nem stimmel. Csak a vak nem látja, hogy a mai kapitalizmus rombol, pusztít, még az e kevés emberi is kiveszett belőle, ami egykor benne volt. A világot a tőke elárasztja eladhatatlan termékek tömkelegével. A csomagolóanyagok ellen igazából nem találták meg a védekezést. S, most itt van az, amire senki sem számított, a gazdasági válság. Kiderül, hogy a tőkés rendszer sérthetetlennek vélt intézményei egyik percről a másikra összeomolhatnak. Emberek százmillióinak megtakarításai tűnnek el. Egzisztenciák mennek tönkre. Úgy tűnik, hogy még csak most jön a válság java. A BMW Lipcsében leállította a termelést. A Daimler-Benz 150 ezer dolgozójának decemberben már nem lesz munkája. A Nemzetközi Valutaalap előrejelzése szerint az euróövezet gazdasága jövőre mindössze 0,2 százalékkal bővül, ez gyakorlatilag semmi, Magyarországon még annál is kevesebb. A szocializmus, amelynek kezdetét a Nagy Október jelentette, nem volt mindenre megoldás. De vitathatatlanul ésszerű volt s emberi. Nagy klasszikusaink ezért találták ki, hogy jobb legyen az embereknek. A Nagy Október eszméi ezért élnek ma is. Nem csak Németországban, ahol elkapkodják Marx műveit. Nálunk is élnek. Ezek az eszmék jelentenek ugyanis megoldást az emberiség gondjaira.

Balszemmel

A múlt héten külföldön jártam, ami még nem lenne nagy újság. Máskor is előfordul. Igen ám, de ezúttal elfelejtettem a levelező listámon szétküldeni a Balszemmel soros folytatását. Minden hétfőn ugyanis ismerőseim és barátaim, érdeklődök megkapják a Balszemmelt még mielőtt az csütörtökön A Szabadságban is megjelenne. Apró figyelmesség a Munkáspárt barátainak. Egy halom tiltakozó levelet kaptam, mondván, hogy-hogy nem érkezett meg a heti folytatás. Tudod, egy pártelnök életében ritkán van elismerés. Ez azonban elismerés volt a javából. Azt jelenti, hogy olvassák, várják, igénylik a Balszemmel. Ezért érdemes írni. Köszönöm, és ígérem, hogy a jövő hetivel a múltkori is az Önök postájában lesz.
 

Eger

Az egri kórházért hónapok óta folyik a csata. Az MSZP láthatóan presztízskérdést csinált belőle. Ha törik, ha szakad, átveri az akaratát és a Hospinvest megkapja a kórházat. Az erőviszonyok kezdettől fogva nem voltak azonosak. A kórház védőinek a tisztességük mellett csak a szervezettségük állt rendelkezésére. Ez elég jól működött is, sőt a rendszerváltás óta ilyenre nem is volt példa. Sokan a kórházvédők mellé álltak, közéleti személyiségek, neves orvosok, pártok, szervezetek. A pártokat illetően a kórházvédők között nem volt egység. Voltak nagyon is jó szándékú emberek, akik úgy vélték, hogy a pártok nyílt szerepvállalása rontana az ügyükön. Szemben viszont ott állt a hatalom minden mocskával. A hatalom viszont nem is titkolta, hogy ez az MSZP hatalma. Tudod, a hatalom zsarolhat, kényszeríthet, megvásárolhat. A legszörnyűbb, hogy be is vetették ezeket az eszközöket. November elsején 600 egri egészségügyi dolgozónak, köztük 120 orvosnak szűnik meg a közalkalmazotti jogviszonya. A nyakukra ültetett gazdáik parancsa szerint be sem léphetnek a kórház területére. A betegek ellátatlanul maradnak, és meghalhatnak. Az egri csata még sem volt hiábavaló. Húsz esztendő óta először fordult elő, hogy egy szakma képviselői, akik nyilván különfélék, egységben, vagy legalább is jórészt egységben tudtak fellépni. Az egri csata bizonyította, hogy megfér egymás mellett a vallásos és a nem hívő ember, a polgár és a kommunista, a fiatal és az idős. Bizonyította, hogy érdemes összefogni, lehet a kapitalizmus gonoszságával szemben is fellépni.
 
 

Thürmer Gyula

 


A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2008-10-23. - Pofátlan, önző, uzsorás - Nemzetközi Bankárkaszt
/Fort András - Drábik János/
Részlet: Tehát ez az uzsorás banda - amelynek nincs bőr a pofáján - képes szorongatni egy népet -, amelyről már több bőrt lehúzott, s ezt még mindig tovább csinálja! - És ezt a politikát hajtja végre, elsősorban a Nemzeti Bank - amely az ország elsődleges kormánya. (Drábik János előadását lejegyezte: Fort András)

 

 

2008-10-21. - Már a gyermekeinket sem kímélik?
/Audie Rácz Era/
Részlet: Nem szégyellik magukat! Miért is tennék? Szolgálják az urukat, az egyetlent, a maguk hasznára, s az ország vesztére! Csakhogy ezt az urat nem Krisztusnak, Allahnak, Istennek, stb. hívják. Az ő neve MAMMON!


 

 

Az angol szerverről betiltva:
2008-07-03. - HÍRHÁTTÉR TV: Magyar gazdaság és globalizációs hatalom
/Fenyvesi Theresa (Németország)/
Tartalom: Fenyvesi Theresa tanárnő, németországi születésű német állampolgár, világutazó, aki Afrika számos országában is huzamosabb ideig élt, a magyar mezőgazdaságról és agráriumról, valamint a háttérhatalomról. (Film, 18 perc)
 

 

Az angol szerverről betiltva:
2008-06-11. - HÍRHÁTTÉR TV: Hogyan hozzuk rendbe a gazdaságot? - Film Torgyán József miniszterrel
/Torgyán József - Molnár F. Árpád/
(Film, 20 perc)

 

 

2008-05-17. - HÍRHÁTTÉR TV: Hogyan vigyük csődbe a gazdaságot?
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Gazdaságpolitikai gyorselemzés, ahogyan a kulisszák mögött zajlik. (Film, 7 perc+kép)

 

 

 

2008-04-29. - HÍRHÁTTÉR TV: Csőd előtt a magyar gazdaság - Beszél a Magyar Néppárt (közgazdász) elnöke
/Sebők István - Molnár F. Árpád/
Tartalom: Sebők István, a Magyar Néppárt (MNP) elnöke (közgazdász) az államadósságról, a külföldi tőkéről és annak motivációiról, a Fidesz bukásának okairól, a stabilitáshoz szükséges gazdasági intézkedésekről, a bankok kemény megadóztatásáról és a magyar gazdasági csődről. (Film, 8 perc+kép)

 

 

 

 
Előző cikk:
2008-11-03. -
Így harcoltunk az Emberiségért, mielőtt összeomlott a világrendszer - Babilonban, teljes titokban történtek
/Molnár F. Árpád tényfeltáró cikke/
Részlet: Ismételjük el [az Emberiség gondolkodását uraló Echelon-technológiákról]: csaknem mindenki (...) tud ezekről a médiában és a gazságszolgáltatásban, sőt, (...) nem is lehet magasabb beosztásra szert tenni úgy, hogy az illető ne lenne beavatott. Pontosan úgy, ahogyan ezt Gálfalvi Gallik Béla (...) az Echo tv betiltott műsorában elmondta.

Lap teteje

Következő cikk:
2008-11-04. -
Életem legszebb álma (1990) - Nagy Sándor kapott, a jövőt előre jelzett álma, magyarázattal
/Nagy Sándor (Naleksz)/
Részlet: Egy különleges sziget felett repültem. Nyár volt, a tenger világoskék. Az égbolt tisztán fénylett, csak néhol világított hófehér habja. Lenéztem, s nagy fehérséget láttam magam alatt.

   
 

web counter
web counter

Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu