Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

A hódítók célja: Egyetlen bank se maradjon magyar kézben?
 

 

2009-01-18.
Audie Rácz Era

 


Csurka zsidóbiggyesztett ajakkal azon a bolygón, ahol a fogságba vitt Emberiség beszervezettjei sem merik elmondani, hogy az egész Emberiség végzetes fogságban született, csak azt, hogy a rabszolgák is foglyokat ejtenek.
(Hírháttér-kommentár)

A hódítók célja: Egyetlen bank se maradjon magyar kézben?

 
A hódítók célja: Egyetlen bank se maradjon magyar kézben?   Az Artio Global Management LLC (korábbi nevén: Julius Baer Investment Management LLC) kérvényezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél, hogy 15 százalékot meghaladó részesedést szerezhessen az OTP-ben.A felügyelet az engedélyt a ma közzétett határozata alapján megadta, a cég 15 százalékot meghaladó, de 33 százalékot el nem érő mértékű közvetlen befolyásoló részesedést szerezhet. A kérelmező a részesedés megszerzésének tényét, valamint a megszerzett részesedés mértékét - a részesedés megszerzését követő 15 napon belül - köteles a felügyelet részére bejelenteni.
 
A hódítók célja: Egyetlen bank se maradjon magyar kézben? Folytatódik a totális kifosztásunk.

Ahogy Csurka István mondta, jó tízegynéhány éve: "Palesztinok leszünk saját hazánkban!"

Emlékezzünk, mit is mondott Mayer Amschel Rothschild bankár: "Engedd meg, hogy én bocsássam ki és felügyeljem a nemzet pénzét, és fütyülök rá, hogy ki hozza törvényeit "
 

Hát erős a gyanúm, hogy ez esetben sincs másként. Aki a pénzünket kezeli, az, az életünket is irányítja. Így nem csak a pénzünket uralja, hanem akár élet és halál ura is egyúttal.

Emlékszem, pár hónapja - mi is írtunk róla -, felröppent a hír, hogy  törvénnyel próbálnak gátat vetni az uzsora kamatnak. Sem akkor, sem azóta nem hallottunk róla, hogy ez mennyiben érintené bármelyik „hazai" (értsd: Magyarországon működő) bankot.

 

Mert az nem kérdéses, hogy az itthon működő, részben, vagy egészben külföldi tulajdonú bankok, - ők is multi cégek, ne feledjük! – épp oly kártékonyak, ha nem jobban, mint az uzsorások.

Miért? Igen egyszerű. Egy felől olyan feltételeket teremtenek, amely alapján az uzsora maffia hálójába kergetik a kiszolgáltatott delikvenst. Lassúak, bürokratikusak, rugalmatlanok, s a fedezet tekintetében sem szívbajosak éppen. Másfelől, ha mégis adnak hitelt, azt olyan hitelfeltételekhez és külön költséghez kötik, hogy, a hitelkérelmező, foghatja a fejét, s megállapíthatja, hogy bizony ez sem más, mint uzsora hitel. A hitelért folyamodó sem így, sem úgy nem jöhet ki jól belőle.

A bankok csak bizonyos módszerekben, és eszközökben különböznek az uzsora maffiától. Ám a végeredmény tekintetében nincs különbség.

Ami ezen túlmenően még elgondolkodtató,  hogy az elmúlt esztendőkben ugyanezen bankok, épp hazánkban „kaszálták" a legtöbbet. Szebben fogalmazva, itt tettek szert a legmagasabb haszonra. Más országokban nem tudtak ilyen szemérmetlenül visszaélni a helyzetükkel. De itthon, épp úgy, mint más területein a gazdaságnak megfelelő „sameszeket"  helyeztek el, fizettek meg a politika - , a rvénykezés-, és felügyelet területén. Ilyen „hátszél" mellett nem csoda, hogy „kilopják a szemünket", hogy szabályszerűen és módszeresen kifosztanak minket. (ŐK IS!)

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az ügyfelet félre tájékoztatják, a kis betűs részekről egyáltalán nem adnak se részletes, se autentikus információt. Nem hívják fel az ügyfél figyelmét a buktatókra, megszorításokra, és olyan „tolvajnyelvet" ha tetszik szakzsargont használnak ködösítés gyanánt, amit csak a „vájtfülűek" értenek. Nem is csoda, hisz mindezekben is a saját hasznuk rejlik.

Amikor némi kereskedelmi információkat tanultam, akkor a szerződést, mint a legnagyobb és legfontosabb eszközt tanították, mely MINDKÉT FÉL megelégedettségével köttetik.

S vitás esetekben a legjobb eszköz, hogy a KÉT FÉL biztonságát, és jogvédelmét garantálja. Olyat azonban nem tanítottak nekünk, hogy az egyik fél akár csak egy kicsit is változtathatna, vagy eltérhetne a szerződést betűjétől. Vagy hogy utólag másként értelmezze, mint megkötéskor.

Ma pedig mit látunk? Azt mondja a kölcsönadó fél, hogy x%-ért ad külcsön, de utóbb kiderül, hogy ez ezért még további pénzbe kerül nekünk, vagy azt, hogy most ennyi % a kamat, de ha én úgylátom, hogy a betervezett hasznom nem elég, akkor majd egyoldalúan megemelem.

 

És ezt törvényes garanciával teheti meg! Nos ez a híres bankár „etika"? És persze egy percre sem szabad elfelejtkeznünk azokról, akik lehetővé tették számukra, hogy ezt büntetlenül megtehessék!

Egyébként is a véleményem az ilyen szerződésről, (ahol az egyik fél, - mint kiszolgáltatott - alárendelt szerepben áll szemben egy teljes vértezetben felálló szervezett maffia ellen, ott nem szerződés köttetik. Az a szerződés, valójában ULTIMÁTUM!

Audie Rácz Era

 


A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2009-01-07. - Tőzsdehír (is) Szilveszterkor: A Gazprom felett lesz a félhold
/Molnár F. Árpád és a +/
Részlet: Az alábbi verset - melyet Onnan kaptunk - 2008 december 31-én, 22:20 órakor küldtük el az első címekre. (...) ...tudtuk, hogy egy új dolgot vezet be. Olyasmit, csak másképp és egyes tekintetekben jobban, mint amivel a WTC-ket szokták előre jelezni, csakhogy házon belül. Nos: mi ezt a gyakorlatot meg szeretnénk valósítani a nyilvánosság szintjén is - a Teremtő Isten Kegyelme szerint.

 

 

2009-01-05. - A magyar haza a globális háttérhatalom irányításában
/Katalin Hosseinian (USA)/
Részlet: Így kerülnek háztartásunkba a titkosszolgálatok nyomozó eszközei és pusztító technológiája. (...) Minden betegség, ami elhalmozza az Emberiséget, elültetett, tervezett betegség... (...) Örülök, hogy van, aki tisztán látja, hogy a Magyar hazát már nem magyarok irányítják, hanem a globális háttérhatalom.

 

 

2008-12-18. - MTA-utánpótlás és Jeszenszky Géza: A rózsadombi paktum "antiszemita elme vagy elmék terméke"
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: A piszkos álrendszerváltásról írott glosszánk nevesített személyei: Ablonczy Balázs, Antall József, Bíró Zoltán, Bogár László, Drábik János, Für Lajos, Göncz Árpád, Gyurcsány Ferenc, Jeszenszky Géza, Kőrösi Imre, Lezsák Sándor, Pálinkás József, Szűrös Mátyás, Veér András. Idézet: "...meg kell semmisítenünk az Emberiség-ellenes államtitkokat".

 

2008-12-03. - A válság java csak most jön
/Thürmer Gyula (pártelnök)/
Részlet: A Fidesz az utcára is kivitte a tömegeket, de sokak szerint ott is hagyta. Szó, ami szó, az emberek éreznek valamit, amit ma még nem mondanak ki. Érzik, hogy az ő helyzetükön egy egyszerű kormányváltás nem segít.

 

 

2008-11-16. - A Magyar Néppárt szerint így kellene...
/Sebők István (pártelnök)/
Részlet: A Magyar Néppárt nem várja el, hogy az egész magyar lakosság egyetértsen a most meghirdetett „takarékosság-csomag” minden tételével. Különösen nem várja el (...) attól az embertől, aki úgy tudja, hogy az OTP még ma is magyar tulajdonú bank, vagy Baló Györgytől (m1), aki elfogadta Veres János gazemberséggel, hazaárulással egyenlő magyarázatát, hogy a Kormány helyesen jár el akkor, amikor 600 milliárd forintot odaad három olyan külföldi tulajdonban lévő banknak...

 

Az angol szerverről betiltva:
2008-06-11. - HÍRHÁTTÉR TV: Hogyan hozzuk rendbe a gazdaságot? - Film Torgyán József miniszterrel
/Torgyán József - Molnár F. Árpád/
(Film, 20 perc)

 

 

2008-05-17. - HÍRHÁTTÉR TV: Hogyan vigyük csődbe a gazdaságot?
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Gazdaságpolitikai gyorselemzés, ahogyan a kulisszák mögött zajlik. (Film, 7 perc+kép)

 

 

 

 
Előző cikk:
2009-01-17. -
Villámcsapásom története - Túléltem egy programot
/Tánczos Krisztina/
Részlet: A szobába lépve épphogy csak becsuktam az erkélyajtót, mikor előttem körülbelül 20 centiméterre, két ágba lecsapott a villám. Iszonyú csattanás: az egyik ág a pince felé szaladt: a villanyvezetéket roncsolta szét. (...) Tehát a villám háromszög alakban cikázott, én pedig a háromszög vonalán álltam, úgy ment rajtam keresztül.

Lap teteje

Következő cikk:
2009-01-18. -
Figler Csaba 8 verse
/Figler Csaba/
Tartalom: A 8 vers címe: Az alkonyat; Uram, ma légy velem; Az lenne célszerű; Ej, te apa, mi a haza; Ha a Hon jó; Csoda; A rövidebb hosszabb; Az arany és rézmíves

   

web counter
web counter

Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu