Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, rádiós és filmes anyagokkal!
!ÍRJON ÉS NYISSON TOPIC-OT A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBAN!!
Napi friss! - Rövid hírek és kommentek

 

   

Dr. Szabadi Béla perének újabb fordulójáról

 

2009-01-23.
Szabadi Béla

 


Szabadi Béla

Közlemény

Dr. Szabadi Béla perének újabb fordulójáról


2009. január 27-ére van kitűzve harmadfokon a Szabadi-per a Legfelsőbb Bíróság előtt, ami módot adhat a megmaradt vádpontokban az első- és másodfokú eljárás és ítéletek teljes és érdemi felülbírálatára. Ennek természetesen csak egy teljesen pártatlan bírói tanácsnál van esélye

Dr. Szabadi Béla és védője közös fellebbezésükben kifejtették, hogy az eljárás immár nyolc éve alatt milyen sérelmek érték a tisztességes eljáráshoz való jogot, a politikai szándékon kívül részben erre vezetik vissza, hogy elindult a per, illetve, hogy már két ízben is megalapozatlan ítélet született.

Az Alkotmány 57. § (1) bekezdése – a nemzetközi emberjogi egyezménnyel összhangban – kimondja, hogy a Magyar Köztársaságban a bíróság előtt mindenki egyenlő és mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ellene emelt bármely vádat a törvény által felállított független és pártatlan bíróság, igazságos és nyilvános tárgyaláson bírálja el.

Dr. Szabadi Béla védőjén keresztül most értesült arról, hogy a bírói tanácsban előadó bíróként van jelölve Dr. Varga Zoltán, akinek a kizárását a Be. 21. § (1) bekezdése e) pontja alapján indítványozta: bíróként nem járhat el az, akitől az ügy elfogulatlan megítélése egyéb okból nem várható. Beadványa indokolásában olyan lényegi, tartalmi összefüggésekre hivatkozott, amelyek bár nem közvetlenek, azokból jelen esetben a közvetlen kapcsolatoknál is nagyobb valószínűséggel lehet következtetni arra, hogy nem várható a bírótól, következésképpen így a tanácstól sem, elfogulatlan ítélet.

Az indítvány három kizárási okot jelölt meg és fejtett ki. Mégpedig: 1.) egy másik jelentős ún. kisgazdaügyben (Székely Zoltán pere) hozott elmarasztaló ítélet, amiből jelen perre alaposan feltételezhető és levezethető következményekkel kell számolni: a pártatlanság tekintetében is; 2.) a felülbírálati sorrend megfordulása, ráadásul egy megalapozatlan ítéletet követően. Dr. Varga Zoltán bíró úr ítéletét a móri ügyben másodfokon Dr. Tóth Éva tanácsa fenntartás nélkül jóváhagyta, most pedig Dr. Tóth Éva döntését kellene előadó bíróként felülbírálnia Dr. Varga Zoltánnak. 3.) a Fővárosi Bíróságnál eltöltött évekből olyan meghatározottságok következhetnek, amelyek a munkahelyváltással nem szűntek meg. A védelem a másodfokú eljárásban Dr. Szabadi Béla felmentése mellett másodlagosan indítványozta az elsőfokú eljárás hatályon kívül helyezését, egyben – e meghatározottságok miatt – egy esetlegesen új eljárásból a Fővárosi Bíróság kizárását.

A Magyar Bírói Egyesület Etikai kódexe szerint a bírónak a hivatását nemcsak pártatlanul kell ellátnia, hanem fokozottan kell ügyelnie a pártatlanság látszatára is.

Budapest, 2009. január 21.

Dr. Szabadi Béla

 


A Hírháttér kapcsolódó anyagaiból:
2009-01-08. - HÍRHÁTTÉR TV: Lépold Józsefné és ördögi konstrukciók
/Tánczos Krisztina - Molnár F. Árpád - Rácz Péter/
(Film, 20 perc)
Tartalom: Kötetlen szerkesztőségi beszélgetésben a világ titkosszolgálatairól, Tánczos Gáborról és Lépold Józsefnéről, a Magyar Grafológiai Társaság volt vezetőjéről - filmünk gerincét képezve - a Háttérhatalom (a Bibliában: titokzatos Nagy Babilon) és az Emberiség tragédiájának kontextusában.
(Megtekinthető és letölthető!)

 

2009-01-03. - Állami terrortámadás Mónus Áron ellen - A Hírháttér eredetileg nem nyilvánosságra tervezett válaszlevelével
/Mónus Áron (matematikus, író) - Molnár F. Árpád/
Részlet: ... Hódmezővásárhely polgármestere gondnokság alá helyezésem iránt indított eljárást, az állítólagos indok a személyem és a vagyonom védelme volt. Ha sikerült volna engem gondnokság alá helyezni, akkor ezzel elveszítettem volna a jogot a vagyonom feletti rendelkezéshez, beleértve a könyveimre vonatkozó szerzői jogomat is: ezután a könyveim terjesztése megszűnt volna.

 

2008-12-12. - Szórakoztatóan és velősen arról, kicsoda Szeszák Gyula főügyész és mik a magyarok - na meg a többi, ahogy a majmok távvezérlésével elterveztetett
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Szeszák Gyula az elmúlt minimum fél évszázad egyetlen ügyésze, aki pozitív dolgot tett, ráadásul minden addigi csúcsot megdöntve, 66 vagonnyi állami olajvonatot megbuktatva a KGB, a Moszad és a CIA, valamint sok egyéb mellett a teljes média minden próbálkozása ellenében. Minthogy majomállamban élünk, ahol kétszarvú, tehát bestiális szürkemarhák és más mangalica vágódisznók nevezik magyarnak magukat, így Szeszák Gyulát a buta és semmihez nem értő, viszont annál disznóállatibb Veérmajmok szapulják.

 

2008-12-03. - Parádés levélváltás a Külügyminisztériummal
/Rajna Mónika/
Részlet: Elárulná nekem és a kedves közvéleménynek, hogy mi a franc volt az-az 50 oldal amit nyálazgatott a www.ukcorruptiontoday.com oldalon??? Nem elég tényszerű??? Mennyi hangfelvétel kerüljön még nyilvánosságra te mocsok? Nem tud olvasni, vagy csak nem lát a korrupciótól???

 

 

2008-11-18. - A tv2 hazug összeállítása a móri bankrablásról - A Hírháttér TV korrekcióival
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: A Zsidó Világszövetség és a cionisták tulajdonában álló MTM/SBS-es tv2 hazug összeállítása a móri tömeggyilkosságról, a Hírháttér korrekcióival. (Film, 3 perc)
(Megtekinthető és letölthető!)

 

 

Az angol szerverről betiltva:
2008-07-05. - HÍRHÁTTÉR TV: Mindőtöknek fegyházban a helye - 2006 őszén innen és túl
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Hogyan kezeljük a diffúzált és manifesztált rendőrségi- és lakossági sortüzes pszichopátiát, mely örvendez az ártatlanok megnyomorításán? Rendőri szexualitás. Sehol fel nem tárt titkosszolgálati módszerek, bizonyítottan életfogytos bűnszervezeti vezetés. (Film, 19 perc)

 

2008-07-02. - Feljelentés előtt álló, törvénysértő bírók listája
/Sebők István (pártelnök)/
Részlet: Nálunk a bírók az elvégzett munkájukért felelősséggel nem tartoznak, ha hibáznak felelősségre vonás nincs. Ugyan a törvény erre lehetőséget ad...

 

 

Az angol szerverről betiltva:
2008-06-20. - HÍRHÁTTÉR TV: Vissza a 200 milliónkat, Szilvásy György! - Nyílt filmlevél Szilvásy Györgynek a 10 éves büntetési tételű kormányzati portáljukról
/Molnár F. Árpád/
Tartalom: Az úttörőnek számító maffiaellenes film vezérfonala az MSZP által bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette a kormányszóvivői portál 200 milliós ún. "felújítása" kapcsán, közvetlen és halmozott üzenetekkel főleg Szilvásy Györgynek. (Film, 17 perc)

 

 
Előző cikk:
HÍRHÁTTÉR: A 15 milliós magyarság tényfeltárásban abszolút vezető médiuma
2009-01-21. -
HÍRHÁTTÉR TV:
A pszichiátriai állami bűnözés és a CCHR
/Molnár F. Árpád - Hídvégi Klára (CCHR)/
/Zene: Hárs Viktor/
(Film, 19 perc)
Részlet: Németh Imre szentesi lakost a szocialistának nevezett érában a rendszer bírálata miatt sorkatonai állományból hurcolták katonai kórházba és vetették elektrosokk terápiás kezelés alá. Jelenleg akarata ellenére próbálják gyámság alá helyeztetni. A Hírháttér ennek kapcsán kezdett körtelefonálásba, melynek során beszéltünk Hídvégi Klárával, a pszichiátriai visszaélésekkel foglalkozó CCHR kapcsolattartójával...
(Megtekinthető és letölthető!)

Lap teteje

Következő cikk:
2009-01-23. -
Thürmer Gyula a Humanista Pártról
/Thürmer Gyula (pártelnök)/
Részlet: A ferencvárosi választásokon a Humanista Párt 3,68 százalékot ért el, amivel igencsak felhívta magára a figyelmet.

   

web counter
web counter

Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu