Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!

Csaknem minden nap bővülő tartalommal, mp3-as, letölthető hírekkel!
!ÍRJON A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBA!
Letöltés és sokszorosítás VMP3O
(Az MP3-ra mutató link frissítése: 2011.11.28.)

 

   

HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: Magyargyűlölet és börtönvilág Szerbiában - A Hírháttér a vajdasági Temerin egyik magyar áldozatának családjával beszélt

2008-02-24.
Molnár F. Árpád

 

Letöltés és sokszorosítás VMP3O

A Hírháttér a szerbiai Temerinnel beszélt telefonon testi sértésért, koncepciós perben öt, összesen 61 évre ítélt vajdasági magyar fiú egyikének rokonával. Az ügy nagy port vert fel, mivel a szerb fasiszta államhatalom látványos, elképesztően primitív és brutális koncepciós pert kreált az ügyből. A fasizmusban ragadt állam által megrendelt ok nélküli verések és kínzások, valamint az indokolatlan, esztelen és őrült gyűlöletkeltés miatt az összes vajdasági magyar párt, számos magyarországi politikus, valamint több nemzetközi emberjogi szervezet és fórum is megmozdult.

Különös tekintettel a jelenlegi szerbiai helyzetre nem közlöm a rokonok nevét, hogy ne adjak alibit a szerb titkosszolgálatoknak arra, hogy fasisztákat mozgósítsanak. Tisztában vagyok azzal is, hogy a szerb államhatalom - amelyet személyesen is volt alkalmam megízlelni -, a titkosszolgálat ilyenkor micsoda terrornak vetheti alá a foglyokat. Ezért is hívom fel a külföldi titkosszolgálatok figyelmét is arra, hogy gyakoroljanak politikai nyomást Szerbiára, mert ennek függvénye, hogy a magyar fiúkhoz - és bármilyen magyar állampolgárokhoz - hozzányúlnak-e vagy sem. Ezúton hívom fel az Egyesült Államok figyelmét is arra, hogy ne tegyenek hasonlóképpen, ahogyan a szerbiai amerikai nagykövetség esetében cselekedtek, hogy szándékosan nem gondoskodnak a védelemről egy olyan tartományban, Szerbiában, ahol a hivatalosan háborús bűnökért körözött személyek köztudottan az Egyesült Államok jól őrzött katonai szakértőiként tevékenykednek, amikor pedig valaki megtalálja őket, sem Brüsszel, sem Washington nem akarja őket elfogni.

Az alábbiakban az egyik szerbiai magyar fiú börtönből kijuttatott levele jelentős részét idézzük.

A riportfelvétel háttérzenéjeként - a szerbiai sötétséghez stílszerűen - az orosz Szergej Vasziljevics Rachmaninov zseniális művét, az "A holtak szigete" című szimfonikus költeményét hallhatják.

Molnár F. Árpád

 

2004.X.21.

Szia apa!

Remélem jól vagytok?! Ezt a levelet azért írom mert eddig reménykedtem, hogy ezt az esetet otthon bírom elmesélni, de amint látod ez nem így történt.

Szeretném, ha ezt a levelet a tata és anya előtt olvasnád fel, kérlek tedd meg ezt a kedvemért. Eddig úgy gondoltam hallgatok erről a sok magaláztatásról amit itt éltem és élek át és itt gondolok fizikai és pszichikai megaláztatásokra. Gondolom kíváncsi vagy arra, hogy a jobb szememre miért nem látok persze még mindig bennem él az a félelem, hogy ennek a levélnek következményei lesznek, de ez most már nem érdekel és remélem is, hogy tetőled ezt a levelet egy befolyásos személyiség fogja olvasni. Első pont alatt elmondanám, hogy a jobb szememre azért nem látok, mert jó párszor az éj közepén ok nélkül kivezettek a szobából és a veséimet is jól összerugdosták meg persze szálltak a pofonok és a hasonlók a fejem irányába, mintha csak tudták volna, hogy csak jobb szememre látok, persze most már arra sem tökéletesen. És ez az első naptól kezdve így van, mikor azon a bizonyos szombat késő délutáni napon ide hoztak. Nem telt el még 1 óra sem mikor tisztára ok nélkül kaptam az első stációt, majd mikor pár perc múlva magánzárkába zártak, nem telt el 2-3 óra ismét kivezettek a folyosóra és ismét a vesémet és a szememet verték és ez azóta így van. Nincs olyan nap, hogy pofon nélkül megússzam, de hogy miért azt nem tudom. Azért fájnak még a veséim mai napig is mint soha az életben nem fájt. Pontosan megtudnám nevezni azt az őrt, vagyis őröket akik mindezt tették velem, de most még nem teszem. Erről nem beszéltem se nektek, se az ügyvédnek, mert mindig egy őr mellettem volt és mindig hallgatta, hogy mit beszélek, remélem ezt a levelet megkapod és, hogy az ügyvédnek elmondod mind ezt amit én neked ide leírtam és hidd el ez a színtiszta igazság. Te is jól, tudod, hogy innen semmit sem birok ez ellen csinálni, de úgy gondolom te és az ügyvéd birtok. Nem tudom mi történik, de az ügyvéd ezen és a múlt héten se volt bent nálam, de kérlek mondd meg neki, ha bejön ezt itt ne említse, mert akkor még rosszabb lesz. Inkább ha bír cselekedjen. Csütörtökön megyek a kórházba, ma is voltam, de már a bal szememre majdnem még a fényt se látom és a jobbra is csak 65%-ot. Kérlek cselekedjetek ameddig nem késő. Még látok, de reggelente nagyon keveset. Remélem ezt a levelet megkapod.

Sokszor üdvözöllek benneteket!

(…)

Sziasztok!

Letöltés és sokszorosítás VMP3O

Molnár F. Árpád
azoknezo@citromail.hu
30/919-6386 ; 76/320-450
6000 Kecskemét, Reptéri út 15/b.

 
Előző cikk:
2008-02-23. -
HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: 'Ha a Kóka megbukna, akkor vele buknának ők is' - Riport Mali Zoltán SZDSZ-es polgármesterrel
/Riporter: Molnár F. Árpád/

A tartalomból: Drávapiski polgármestere többek között a választási csalások miatt a Kóka Jánossal való médiabotrányukról, az SZDSZ állapotáról, valamint személyes terveiről adott interjút, összefogásra szólítva a teljes lakosságot is.
KLIKK az oldalra!

A mikrofonnál: Molnár F. Árpád
(Meghallgatható és letölthető!)

Lap teteje

Következő cikk:
2008-02-26. -
Újabb szabálytalanul parkoló rendőrautó - Fotók és feljelentés
/Gőbl György - Molnár F. Árpád kommentárjával/
Részlet (Az esetet Gőbl György rögzítette): Ezek után lefényképeztem a gépjárművet (...), majd egy papír cetlire felírtam a gépkocsi rendszámát, amikorra is odaérkezett két fő egyenruhás rendőr férfi.
   
 

web counter
web counter

(Molnár F. Árpád honlapja)
Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu