Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

(Független hírsite)


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, mp3-as, letölthető hírekkel!
!ÍRJON A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBA!
"A rendőrök most is úgy jártak el, ahogyan október 23-a óta nagyon felbátorodva cselekszenek országszerte, mert akkor azt tanította meg nekik a Párt, hogy elkövethetnek akármit (...), nem fogják őket elkapni, mert államvédelmi védelemben részesülnek."

 

   

"Rohadt büdös cigány, parazita élősködő vagyok!" - Hiteles forrásból a rendőri rasszizmusról, az alkoholfogyasztásról és a kényszervallatásokról

2007-07-15
"Rohadt büdös cigány, parazita élősködő vagyok" - ezt kellett ismételgetnünk mind a hatunknak, miközben öt órát térdepeltettek minket a rendőrkapitányság folyosóján.

Soron kívüli eljárást rendelt el a Heves Megyei Főügyészség azoknak a rendőröknek az ügyében, akiket egy cigány család kínzással vádolt. Minket most nem is ez a történet érdekel, hanem sokkal inkább maga a jelenség: a rendőri brutalitás és annak egyre erőteljesebb terjedése. Rendőrökkel dolgoztam - ennyit meg kell jegyeznem, mielőtt folytatom.

 
Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke

E cikk apropóját adó sztoriról hallottam máshonnan is. A rendőrök most is úgy jártak el, ahogyan október 23-a óta nagyon felbátorodva cselekszenek országszerte, mert akkor azt tanította meg nekik a Párt, hogy elkövethetnek akármit - és a gyakorlat mutatja, hogy ez így van -, nem fogják őket elkapni, mert államvédelmi védelemben részesülnek.

Anélkül, hogy a cigányok előzetes ellenállását kétségbe vonnám (bizonyára nem térden állva kezdték a rendőri intézkedést), a rendőri eljárás törvénytelensége és határozottan embertelensége már első ránézésre nyilvánvaló.

A rendőrök gyűlölik a cigányokat. A felmérések eredményei is a tapasztalataimat támasztják alá: a megkérdezett rendőrök meghatározó tömegeit illetően a cigánygyűlölet kiemelkedő a rendőrségen belül külföldön is, nemcsak Magyarországon, ahogyan élen járnak az alkohol fogyasztáson belül a tömény alkohol fogyasztásában, melyet munkaidőben éppen úgy szívesen fogyasztanak, mint a szolgálati idő lejártát követően. Korábban nem is titkolták ezt: a hatályos jogszabályokkal szemben a rendőrség közvetlen közelében a boltban itták a törvénytelenül felszolgált vodkát és pálinkát, ám ma már jobban tartanak attól, hogy október 23-a óta a lakosság feljelenti őket, ha akár csak ilyesmi - eddig a nép hozzáállása szerint csekélységen - tetten érik a rendőröket. Korábban sokan közülük nem titkon fogyasztottak munkaidőben alkoholt: a közértben a vásárlók orra előtt itták meg a rendőrség épületétől alig 50 méterre a szabályok ellenében felszolgált pálinkát, szolgálati idő alatt. Így mindenki a tisztelt lakosság előtt sértett törvényt: a közért eladója éppúgy, mint a jogsértésre felbujtó rendőrök. Mióta azonban pártmegrendelésre a nép közé lőttek, népszerűségük vészesen megcsappant, és a lakosság toleranciája érthető módon már nem őket, hanem inkább a civileket, a nyugdíjasokat, a nőket, a fiatalokat és az öregeket védi, akik - tanul a nép - bármikor áldozatul eshetnek a törvénytelen párt- és államrendőri önkénynek és brutalitásnak, hogy egy életre megnyomorodnak mind lelkileg, mind testileg. De a rendőrség falai mögött elkövetett brutalitás és kényszervallatás, illetve a cél nélküli, helyesebben öncélú kínzás 2006 szeptembere-októbere óta kiugró mennyiségben és mértékben megszaporodott, hiszen ahol az állami kontroll nem akadályozó, hanem megrendelő és előidéző módon lép fel, ott az államrendőri erkölcs és törvénykövetés is egyre inkább lealjasul.

Nem engedhetjük meg, hogy az állam bárkit jogtalan és embertelen módon fogva tartson és államvédelmi-fasiszta módszerekkel terrorizáljon. Az öncélú brutalitást és annak szervezett bűnpártolását éppen úgy számon kell kérnünk az MTV-s Nap-kelte és az MTV-s Híradó szerkesztőin és újságíróin, mint a rendőrség nevesített személyein és teljes állományának minden, értsd: valamennyi tagján, hiszen tudjuk, hogy pl. a kényszervallatások az egész rendőri állomány orra előtt és tudtával történnek.

Ahogyan Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság eminense mondja: ha utat nyitunk az állami önkénynek, akkor nem tudhatjuk, hogy holnap kire törik rá az ajtót az államvédelmiek.

Zéró tolerancia az államhatalmi és az ezzel a rendőri bűnözéssel szemben.

M.F.Á.

Előző cikk:
Horn Gyula pityókásan tartott beszéde a 75. születésnapján
Lap teteje Következő cikk:
 EGÉSZSÉGÜGY ÉS NÉPIRTÁS: Ezermilliárdos korrupciós ügyek a lakosság adóforintjaiból:
Törvénytelen és embertelen multinacionális paktumok az államhatalommal - Árkalkulációk az egészségügynek forgalmazó cégek és az állam között
   
 

web counter
web counter

(Molnár F. Árpád honlapja)
Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu
 

 

"...a rendőrség falai mögött elkövetett brutalitás és kényszervallatás, illetve a cél nélküli, helyesebben öncélú kínzás 2006 szeptembere-októbere óta kiugró mennyiségben és mértékben megszaporodott..."