Vissza a főoldalra

HÍRHÁTTÉR
Hírek mögött a valóság
Elhallgatott hírek

BETILTOTT LAP!


Csaknem minden nap bővülő tartalommal, mp3-as, letölthető hírekkel!
!ÍRJON A HÍRHÁTTÉR FÓRUMÁBA!
 

 

   

 

2008-02-20.
Tóth Judit (Kanada)

"URAK, akik a világ dolgait igazítjátok: adjátok vissza a hegyeimet! - Bevallom őszintén: nem érdekel sem a politikátok, sem a világnézeti kérdéseitek, sem a nagyszabású elgondolásaitok, melyekkel az embermilliók sorsát rendezni kívánjátok. Nem érdekelnek az embermilliók sem. Egy érdekel csupán: adjátok vissza a hegyeimet! Mert bármit is mondjanak a tudósok, a fiskálisok és a katonák: azok a hegyek az enyimek. Mint ahogy én is hozzájok tartozom attól a perctől kezdve, hogy megszülettem a lábok alatt, abban a kis házban, s ők benéztek hozzám az ablakon. Nem a telekkönyv szerint voltak az enyimek, az igaz. De enyimek voltak Isten rendelése szerint, azáltal, hogy ott születtem, s ott lettem emberré. Adjátok vissza a hegyeimet!" – Wass Albert

Kik tiltakoznak Wass Albert szobra ellen?

A tiltakozó levelet aláíró „új-magyar” értelmiségiek

Kukorelly Endre író, Ágoston Zoltán szerkesztő, Márton László író, Mészáros Sándor szerkesztő [nem azonos Mészáros Sándorral (Mészáros Sunyóval), a Pannon és Kincsem rádió egykori (fő)szerkesztőjével - Hírháttér], Báthori Csaba író, Kállai R. Gábor író, Sándor Iván Kossuth-díjas író, Szkárosi Endre költő, Ungváry Rudolf író, Radnóti Sándor egyetemi tanár, Balla Zsófia költő-író, Kálmán C. György irodalomtörténész, Grendel Lajos író, egyetemi oktató (Szlovákia), Károlyi Csaba szerkesztő, Tábor Ádám költő, Böszörményi Gyula író, Darvasi László író, Závada Pál író, Kőrössi P. József író, Csordás Gábor író, könyvkiadó, Mesterházi Mónika költő, Kántor Zsolt író, Gömöri György költő (London), Szerbhorváth György újságíró (Szerbia), valamint több debreceni közéleti személyiség.

 


Wass Albert szobra
Bonyhádon

Egy, a balliberális hatalomhoz és kurzushoz sorolt, a nemzetközi-globalista fináncoligarchia támogatását élvező magyarországi „értelmiségi” csoport, tiltakozó kampányt kezdeményezett a nagy erdélyi író, Wass Albert debreceni szobrának tervezett felállítása ellen. A magyar nemzeti hírügynökségnek mondott MTI, nevetséges módon "nemzetközivé terebélyesedettnek" nevezte az akciót, mivel néhány határon túli, de magát ugyancsak magyarnak tartó személyiség is csatlakozott a város polgármesteréhez írt, interneten körözött tiltakozó levélhez. - Wass Albert szobrát a debreceni Polgári Casino Egyesület magánadományokból készítteti a városi közgyűlés hozzájárulásával. A szobor alapkövét ma helyezik el a Nagyerdőben lévő Medgyessy sétányon.

▓ "Wass Albert körül még lezáratlan jogi és politikai viták folynak. Helyét még sem a szakma, sem az idő nem jelölte ki. Úgy gondoljuk, nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy Debrecen városának Ön által vezetett közgyűlése a magyar írótársadalom és a szellemi élet képviselőinek előzetes bevonása nélkül határozott az 1998-ban elhunyt Wass Albert szobrának felállításáról. Az utóbbi másfél évtized legolvasottabb magyar író szobrának nincs helye -- Fazekas Mihály, Arany János, Ady Endre, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Tóth Árpád, Gulyás Pál és Szabó Lőrinc szobrai között. De a debreceni önkormányzat joga is vitatható a szoborállításban. Tiltakozunk az ellen, hogy politikai testület saját hatáskörében - ha szimbolikusan is - írói rangot adományozzon."

A Borbély Szilárd költő által fogalmazott nyilatkozat úgy vonja meg Wass Alberttől az íróságot, hogy közben olyan aláírókat sorakoztat fel vele szemben, akikről a magyar olvasók zöme nem is hallott, nemhogy a műveiket olvasta volna. Közülük sokan zsidó származásúak, akik Wass Albertet „antiszemitának és háborús bűnösnek” tartják, másokat kommunista múltjuk sorol az antikommunista író ellen fellépők közé. Jeles erdélyi személyiségek nincsenek tiltakozók között, bár a Kolozsvárról Pécsre költözött Balla Zsófia és Nagyváradról Budapestre elszármazott Kőrössi P. József sietett felsorakozni a Wass-szobor ellenzői mögé. Utóbbit nemrég tüntette ki az RMDSZ Partium Alapítványa a Magyar Kultúra Napja alkalmából.  [Forrás: Nemzeti Hírháló]

 *

Magyar szemmel, ahogy én látom

Először is szögezzük már le végre: azért, mert valaki megtanult valamilyen nyelven beszélni, írni és olvasni, még nem jelenti azt, hogy annak a nemzetnek a lelki tulajdonságait, érzéseit, történelmének minden örömét és fájdalmát is magáévá tette! Hogy is mondta a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István?  - “Nyelvének pengése, még nem a szívének zengése!”

Kik ezek a „magyarajkú” értelmiségiek és miről írnak? Kiknek írnak? Miért használják a magyar nyelvet, ha egyébként megvetik a nemzeti érzéseket? Miért nem választanak maguknak a világon más országot, -- például Izrael örömmel fogadná őket -- ahol jobban gyakorolhatnák marxista elveiket, kirakhatják szobraikat, elvihetik magukkal a Dumapartról a bronzcipőket, és a Siratófalat is a fővárosból. Ahogy számos gyászmagyar szobra helyet kaphatott hazánkban, várható, hogy valahol már dolgoznak Tom Lantos szobrán is!

Emlékszünk még Regős Péterre, a szuper-cionista new yorki magyar-ajkúra? Öt évvel ezelőtt írta e sorok írójának, hogy „utálom a magyar népet” s hogy „Magyarországnak meg kellene újulnia erkölcsileg, szellemileg, kultúrájában…” Nos, ő is a fentebb felsorolt „új-magyar” értelmiségiek tiltakozó csoportjához tartozik, akik ezért a „megújulásért” tevékenykednek könyvekben, kiadványokban, egyetemeken, sajtóban… Igaza van! Valóban sürgős megújulásra van szükségünk, hogy a nemzet felismerje a megsemmisítésére felesküdt ellenséget, ne higgyen a szép szavaknak és vesse ki magából az idegen mételyt! Elegünk van a Tom Lantos és a Naftali Kraus féle szuper-talmudista-cionista fajgyűlölő és egyéb magyarfaló idegenek kitüntetéséből!

De sebaj, Testvéreim! A közmondás szerint minden ürömben vagy egy kis öröm is. Könyveljük el most ezt a kis botrányt, mint VÁLASZTÓVIZET, aminek a népies neve salétromsav. Ez az elnevezés onnét ered, mert az ezüstöt oldja, de az aranyat nem, s ez alapon e két fém elválasztható egymástól. Lassan mindenki tisztábban lát mindent, kitisztulnak a tavak és folyók vizei, a mocskot és piszkot elsodorja a hegyről áradó vízesés.

Tóth Judit
Hazánkért (Kanada)

Előző cikk:
2008-02-18. -
Gőbl György és Molnár F. Árpád feljelentései az SZDSZ választási csalása ügyében
/Gőbl György - Molnár F. Árpád/
Részlet: ...én is külön feljelentéssel kívánok csatlakozni a hatékonyabb eredményesség elérése érdekében, hiszen ügyészségeink és bíróságaink mindenekelőtt tekintik az erőviszonyokat és a megbízásokat egy-egy határozat meghozatala előtt, melynek során sajnos nem ritkán legutolsó helyre kerül az igazság.
Lap teteje Következő cikk:
2008-02-20. -
Nyílt levél Semjén Zsolt KDNP-elnöknek az "izraeli műhely" megalapítása ügyében
/Molnár F. Árpád/
Részlet: Azt követően, hogy a református hívek 2006 október 23-i templomba zárását, pap és keresztyén Testvérek összeverését és szétlövöldözését követően sem alakítottak sem tényfeltáró, sem a károsultak összefogását, jogi megsegítését és kártérítését célzó szervezetet - azaz a valódi Testvéreket cserben hagyták -, a következőket kérdezném tisztelettel...
   
 

web counter
web counter

(Molnár F. Árpád honlapja)
Kapcsolat: azoknezo@citromail.hu